Gazdaság

2011.09.19. 09:41

Gyengült a forint hétfőn

Gyengült a forint hétfőn délelőtt, követve az euróövezeti stabilitási aggodalmak terhe alatt gyengülő euró/dollár árfolyamot.

MTI

Az eurót hétfőn tíz órakor 287,91 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a péntek délutáni 285,77 forint után.
   
A svájci frank 238,55 forintra erősödött 236,56 forintról.
   
A dollárt 210,52 forinton jegyzik 206,43 forint után, a japán jen jegyzése 2,7392 forint a péntek délutáni 2,6901 forint helyett.
   
Gyengült az euró hétfőre virradóra a nemzetközi deviza kereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az euróövezeti pénzügyminiszterek hétvégi tanácskozása kilátásba helyezte a görög segélycsomag következő, októberben esedékes részlete átutalásának elhalasztását.
   
A piacon a görög államcsőd immár közvetlen veszélye miatt ismét a kockázatkerülő pozíciók felvétele került előtérbe még a világ vezető jegybankjainak múlt heti meglepetésszerű bejelentése ellenére is, miszerint a negyedik negyedévben összehangolt akciók keretében növelik majd az euróövezeti bankrendszer dollár-likviditását.
   
Miután az euróövezeti pénzügyminiszteri tanácskozás nem hozta meg a piacok által várt áttörést a görög adósságrendezés kérdésében, a kockázatkerülés mértékének enyhülésére belátható időn belül nem lehet számítani. Az euróövezeti stabilitási aggodalmakat csak tovább fokozta a német kormánykoalíció által a hét végén elszenvedett újabb regionális politikai vereség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!