gazdasági fejlődés

2018.12.08. 07:51

Fontos állomás az óbaroki kamionos pihenő

Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság – hangoztatta az innovációs és technológiai miniszter pénteken az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál, ahol korszerű kamionos pihenőt adtak át.

MTI

Az MLSZKSZ éves elemzése szerint évente mintegy 50 ezer kamiont válthatna ki az intermodális fuvarozás fejlesztése

Fotó: Pixabay.com

Palkovics László az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely átadásán azt is mondta, „ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok sem mennek”, de most nem ez a helyzet. Éppen ezért mindenfajta olyan beruházás, mint az óbaroki, üdvözlendő – emelte ki a miniszter, aki reméli, hogy a jövőben még több ilyen épül Magyarországon, ami azt mutatja, gondoskodnak a fuvarozókról. A tulajdonos, Mészáros Lőrinc elmondta, hogy a pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani.

Ezenkívül 11 hűtőkamionnak, négy túlméretes szerelvénynek, továbbá veszélyes anyagot, illetve élő állatot szállító szerelvénynek alakítottak ki parkolókat. Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos úgy vélte, a 21. század hajnalán egyre több ilyen fejlesztésre van szükség, mert növeli a versenyképességet, felgyorsítja a gazdasági folyamatokat.

Megemlítette, hogy „Pannónia Szívében” számos hasonló beruházás indult el, ezek közé sorolta a mezőgazdasági mintagazdaságok létrejöttét, Felcsúton a stadion és a sportcsarnok megépülését, Martonvásáron a kompakt neutronforrás és az agrárinnovációs centrum megvalósítását. A még el nem kezdett fejlesztések között említette Kajászón a világszabadalomnak minősített biofoszfátüzem, Bicskén pedig az intermodális csomópont megépítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában