Gazdaság

2009.04.08. 02:28

Fehérvári cég is indul a tenderen

Székesfehérvár - További buszokat kíván beszerezni a BKV, a tenderre ketten jelentkeztek. Egyikőjük a fehérvári buszgyártást - a Volvo alvázakon - tovább éltető Alfa Busz.

B. Kiss László

Két cég jelentkezett a BKV legújabb autóbusztenderére. A két jelentkező közül azonban csak a belga Van Hoolt nevesítette az mti-nek a cég szóvivője, Szilágyi Károly. Nos, a másik cég a székesfehérvári Alfa Busz Kft. - tudta meg lapunk Mogyoróssy Tibortól, a társaság ügyvezetőjétől, aki szerint minden tenderen indulnak. Az Alfa Busz 2003 óta gyárt buszokat, a 250 főt foglalkoztató üzem az egykori Ikarus gyár területén működik 10 500 négyzetméteren. Lapunk március végén adott hírt arról, hogy az Alfa Busz útnak indított öt, Volvo alvázra szerelt járművet Oroszországba, amiket a tavaly kötött szerződés értelmében még 45 követ. Mogyoróssy Tibor arról is tájékoztatta akkor lapunkat, hogy száz darabra van megrendelésük Debrecenből. A fehérvári cég kapacitása jelenleg évi félezer gépjármű, s ez a kapacitás még nincs megrendelésekkel lekötve az idei évre.

A szóvivő szerint a BKV negyven, alacsonypadlós városi buszt vásárolna egymilliárd forint értékben. A kikötés szerint a járművek nem lehetnek idősebbek 10 évnél.

Jelenleg is éppen egy oroszországi küldöttséggel tárgyalnak, amelynek tagjai között ott vannak Moszka és a tusinói buszgyár képviselői is - mondta el Mogyoróssy Tibor, amikor tegnap este felhívtuk. Az ügyvezető szerint a BKV Volvo buszait ugyan Lengyelországból importálták. Két alvállalkozó ugyanakkor mintegy 100, ugyancsak Volvo alvázra szerelt, ám Fehérváron készült Alfa buszt is közlekedtet a BKV járatainak vonalán. Szilágyi Károly szerint jó esetben májusban kezdődhet az újonnan beszerzett buszok szállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!