Pecások

2019.08.22. 07:45

Ezután már több kapás várható a Velencei-tavon

A következő napokban várhatóan több kapás várja majd a Velencei-tóra érkező horgászokat, legalábbis ezt állítja a szakember.

Tihanyi Tamás

A gárdonyi Törőcsik Imre a déli nagy melegben fogta közel háromkilós tőpontyát

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A 33. héten is a magas hőmérsékletek voltak jellemzőek, csak a hétközi hidegfront hozott némi enyhülést. A békés halra horgászóknak nem sok babér termett, gyengén evett a keszeg és a ponty egyaránt – tájékoztatott Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Elmondta: a legnépszerűbb halfajtából ismét érkezett utánpótlás, legutóbb mintegy 2600 kiló, háromnyaras, azonnal fogható méretű pontyot telepítettek a Velencei-tó különböző részeire.

A gárdonyi Törőcsik Imre a déli nagy melegben fogta közel háromkilós tőpontyát
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tapasztalatok szerint az újonnan érkező halak a már hosszabb ideje a tóban élőket is megmozgatják, így a kapások számának növekedése várható az elkövetkező hetekben. Ragadozók közül sem volt kiemelkedő fogás, leginkább balint és kisebb süllőket sikerült horogra csalni, de néhány csuka is rárabolt a felkínált műcsalira.

Harcsából 10 kilós volt a legnagyobb ezen a héten, az igazán nagy példányok továbbra is váratnak magukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában