Gazdaság

2017.05.11. 18:45

Enying és környéke is sokat fejlődik

A közeljövőben számos fejlesztés várható több településen, így Enyingen, Kislángon, Lepsényben, Mezőkomáromban, Mezőszentgyörgyön és Szabadhídvégen.

V. Varga József

Nemrég vált publikussá a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatának elsőkörös eredménye.

Enying városa három pályázaton összesen 676 millió forint támogatás nyert. - Az önkormányzat a település rehabilitációs tevékenységeinek környezettudatos módon történő megvalósítására 500 millió forint támogatáshoz jutott - mondta lapunknak Viplak Tibor polgármester. A zöld város, Enying elnevezésű program célja többek között a település központjának déli hangsúlyát adó Fő tér és Petőfi park zöld infrastruktúrájának teljes rekonstrukciója és a várost nyugat felől határoló Cinca-patak völgyének rekreációs és kiskerti gazdálkodási célú feltárása. A városháza fűtésrendszerének korszerűsítése, a nyílászárók cseréje és a külső hőszigetelés 79,49 millió forint pályázati forrásból valósul meg.

Megvalósul az enyingi városháza energetikai korszerűsítése is
Fotó: V. Varga József

Az önkormányzat nagy figyelmet fordít arra, hogy Balatonbozsok is megfelelő fejlesztésekben részesüljön: az Enyingi Család- és Gyermekjóléti Központ kialakítására 96,72 millió forint támogatást kaptak.

Kislángon a helyi óvoda komplex energetikai felújítása zajlik majd, 46,17 millió forint támogatásból: cserélik a nyílászárókat, gyakorlatilag megújul a teljes villamoshálózat, és napelemet is telepítenek az intézményben - tudtuk meg Rumpler Tibor polgármestertől.

Lepsényben új, korszerű egészségház épül 100 millió forint támogatásból, míg a szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztését 13,39 millió forintból valósítják majd meg. Szabadhídvégen egy teljesen új óvodát építenek, amely a gyermeklétszámhoz és a kor követelményeihez egyaránt illeszkedik majd - közölte lapunkkal Tóth Andrea jegyző.

Szabadhídvég Mezőkomárommal közösen összesen 19,92 millió forint támogatást nyert az orvosi rendelők felújítására: előbbinél többek között akadálymentesítés, utóbbinál pedig fűtéskorszerűsítés lesz - mondta Köő Péter, Mezőkomárom polgármestere.

Az egészségügyi alapellátást Mezőszentgyörgyön is fejlesztik. A védőnői szolgálatot 10,99 millió forintból újítják fel - válaszolta kérdésünkre Kiss Péter IKSZT-vezető. sznj, vv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!