Gazdaság

2009.10.28. 17:18

Elektronikusan is igényelhető a Széchenyi Kártya

A sikeres tesztek után már elektronikusan is igényelhető a kis- és középvállalkozásoknak hitelt nyújtó Széchenyi Kártya - jelentette be a KA-VOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója szerdán Tatabányán sajtótájékoztatón.

feol.hu

Szép Zoltán elmondta, az elektronikus igénylés felgyorsítja az ügyintézést, és egyfajta előszűrőként bemutatja az érdeklődőknek az igénylés feltételeit és várható előnyeit.
A vállalkozók 1-25 millió forint összegű hitelhez juthatnak a kártyával, a 120 ezredik kártya szeptemberi átadásakor a kihelyezett hitel elérte a 700 milliárd forintot.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke emlékeztetett arra, hogy 2000 óta Magyarország valamennyi kormánya támogatta a Széchenyi Kártyát. A jelenlegi tárgyalások szerint jövőre a korábbi kettő helyett csak egy százalék lesz a hiteltámogatás mértéke, a csökkenést a jegybanki alapkamat mérséklődésével indokolják.
A KA-VOSZ a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége közös vállalkozása. A Széchenyi Kártya igénylések a társaságon keresztül jutnak el a bankokhoz, illetve a cég számol el a hiteltámogatással az államkincstárnak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!