költözés

2019.01.11. 16:44

Bezárja egyetlen romániai üzemét a Nestlé

A svájci Nestlé élelmiszeripari csoport bezárja egyetlen romániai üzemét Temesváron, így 388 ember marad állás nélkül – jelentette be pénteken a vállalat.

Nestle's chocolates are seen on February 21, 2008 at the supermarket company at the Headquarters in Vevey. The world's number one food manufacturer, based in Switzerland, said Thursday its net profit rose 15,8 percent last year to 10,65 billion Swiss francs (9,7 billion dollars/6,6 billion euros), with growth expected in 2008. Sales grew by 9,2 percent in 2007 to 107,6 billion Swiss francs, Nestle said in a statement. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

Fotó: AFP

Az elbocsátások feltételeiről már folynak a tárgyalások a dolgozókkal, az üzem várhatóan május végén szünteti be tevékenységét.

A román sajtó tudni véli, hogy a svájci csoport a romániai termelést Magyarországra helyezi át. A temesvári üzemben évente több mint 10 ezer tonna édességet és kávét gyártottak.

Leszek Wacirz, a Nestlé Románia vezérigazgatója a Profit.ro gazdasági portálnak elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést, amit befolyásolt, hogy a román piacon nagyon erős a konkurencia, ugyanakkor a piac jelentős átalakuláson megy át, változnak a fogyasztói szokások.

A Nestlé 1995-ben lépett be a román piacra, 2000-ben vásárolta meg a temesvári üzemet, ahol a Joe nápolyi szeletet gyártotta. Összesen 900 alkalmazottjuk van.

A portál emlékeztetett, hogy a Nestlé tavaly Németországban 500 dolgozóját bocsátotta el.

Borítókép: a Nestlé termékei egy rakáson

AFP / Fabrice Coffrini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!