Gazdaság

2017.04.11. 22:00

Béremelés a buszvezetőknek

Székesfehérvár - 103 autóbuszvezető dolgozik jelenleg Székesfehérváron a helyi járatos buszokon.

Fejér Megyei Hírlap

Őket és a KNYKK Zrt. valamennyi dolgozóját érinti a tizenhárom százalékos idei béremelés. A közlekedési vállalatnál létrejött hároméves bérmegállapodás 2018-ra tizenkét százalékos, 2019-re pedig további ötszázalékos bértömegnövelés végrehajtását garantálja. Németh Tamás vezérigazgató leveléről közösségi oldalán adott hírt Cser-Palkovics András.

A polgármester megköszönte a kormány támogatását, amellyel biztosította a szükséges forrást a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozók béremeléséhez és a szolgáltatás működtetéséhez. Mindez azért is fontos, mert a város utasbarátabbá kívánja átalakítani a buszközlekedést, ennek első lépéseként új járatok is indulnak hamarosan.

A KNYKK dolgozóinak tizenhárom százalékos béremelése az önkormányzat számára nem jelent többletkiadást, a KNYKK Zrt-nél, hasonlóan a többi teljesen, vagy többségi állami tulajdonú gazdasági társasághoz a 2017. január 1-jétől megvalósuló bérfejlesztések fedezete állami forrásból biztosított.

Amint arról beszámoltunk, Fehérváron idén májustól, majd novembertől több új járat is munkába áll, összesen 323 ezer kilométerrel bővítik a buszok 3,7 millió kilométeres futásteljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!