Gazdaság

2017.02.28. 18:45

Az út, amire rá kell lépni - A digitalizációról rendezett információs napot az FMKIK

Bicske - A digitalizációval kapcsolatos információs napot tartott kedden a városban a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK).

B. Kiss László

A hazai kkv-k versenyképességének növelését támogató programon több tucat vállalkozó vett részt.

A kiemelt kamarai rendezvény információhoz, versenyelőnyhöz és szakmai üzleti kapcsolatokhoz segítette hozzá a vállalkozásokat.

Pálffy Károly, Bicske polgármestere köszöntőjében kiemelte: bízik benne, hogy minél több helyi cég is elindul a digitalizáció útján a fejlődés érdekében.

Több tucat vállalkozó vett részt az iparkamara programján
Fotó: FMKIK

A program előadói népszerű témákkal várták az érdeklődőket, érdekeltté téve a vállalkozásokat az új informatikai eszközök használatára.

Kertész János, a fehérvári Albacomp képviselője elmondta: hazánk nem áll túl jól a fejlesztések területén, egy friss kutatás szerint vannak olyan vállalkozások, ahol még mindig tíz évnél régebbi eszközökkel dolgoznak.

Mészárosné Borbás Orsolya vezető online marketing szakértő a felhasználóbarát honlapra és a keresőoptimalizálás fontosságára helyezte a hangsúlyt előadásában. A felhasználóbarát honlappal szélesebb közönséghez tud eljutni a vállalkozás. A keresőoptimalizálás pedig azért fontos, hogy többen találjanak rá az adott vállalkozás honlapjára.

A fejlesztésekhez elérhető pályázati lehetőségekről László Csaba, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara IKT tanácsadója tájékoztatta a közönséget. Olyan pályázati lehetőséggel ismertette meg a vállalkozásokat, amely lehetőséget ad számukra, hogy digitálisan felkészültté, versenyképessé váljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!