Illegális bevándorlás

2018.10.12. 11:36

Alapjogokért Központ: hazug érv, hogy a migráció megmenti az európai gazdaságot

Kovács István szerint régen bebizonyosodott, hogy nem humanitárius problémáról van szó, hiszen az érkezőknek csak elenyésző százaléka jogosult a menekültstátuszra.

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a testület csütörtöki ülését követően arról beszélt: a Sargentini-jelentésben szereplő adatok szerint az országnak legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia, ami a jelenlegi német költségvetési adatok szerint évente közel 500 milliárd forintos terhet jelentene a magyar költségvetésnek.

Kovács István az M1 aktuális csatornán pénteken ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra: olyan költségekkel is számolni kell, amelyek nem „direktben” jelentkeznek az államnál, például hogy a migránsok megterhelik az egészségügyi ellátórendszert is.

Kovács István azt mondta: egyre több európai gondolja úgy, hogy semmi szükség a bevándorlókra, s hogy nem jó a társadalomnak, ha sokan érkeznek idegen kultúrákból. Ugyanakkor az „európai elit”, az Európai Bizottság és az Európai Parlament még mindig azon dolgozik, hogy megvalósítsa ezt a tervet, s úgy véli, Európa minden bajára a bevándorlás a megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!