Gazdaság

2009.10.29. 15:21

A válságban is versenyképes

Székesfehérvár - Megőrizte stabilitását és versenyképességét a Videoton - mondta a holding vezérigazgatója. Sinkó Ottó szerint a vállalatcsoport idei árbevétele meghaladja a 70 milliárd forintot, s 10-15 százalékkal marad alatta tavalyi, 81,5 milliárd forintos árbevételnek.

MTI

 A válság kedvezőtlen hatásait a Videotonnál részben kompenzálni tudták előkészített üzletekkel. Ilyen a vállalkozás ukrajnai projektje, a 800 dolgozót foglalkoztató kábelszerelő üzem termelése most futott fel. Sinkó szerint hozzájárult a versenyképesség megőrzéséhez, hogy a cégcsoport betétei meghaladják a hiteleit, a forint árfolyama számukra kedvezően változott. A cég szerkezete piackonform. A mérnöki tevékenység fejlesztésének eredménye: a megrendelők adták át a gyártáshoz szükséges know-how-t a Videotonnak, ma a cég rendelkezik az új termék gyártásba viteléhez szükséges tudással. Tavaly a mérnöki tevékenység fejlesztését elkezdték, nem csak a gyártással kapcsolatos területeken, a termékeknek a fejlesztésében együttműködnek a megrendelőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!