Gazdaság

2015.04.30. 15:35

A megoldások fóruma

Székesfehérvár – Útjára indult a Pannon Gazdasági Kollégium, a Pannon Lapok Társasága által létrehozott új fórum.

Kollégium, mint egyfajta „tanácskozó testület" azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a cégek hatékonyabb működtetéséhez szükséges szakma-specifikus ismeretanyagot nyújtson, a gazdaság szereplőivel közösen keresse a válaszokat az üzletvitel gyakorlatából fakadó kérdésekre – jelentette be csütörtökön a Novotel hotelben tartott rendezvényen Kinde Kálmán, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetője és Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap Lapigazgató főszerkesztője.

A hagyományos modell mára korszerűtlenné vált, az új paradigma központi elem a partnerség – hangzott el. A kezdeményezés egyik fontos eleme a fórum mellett az a kkv-projekt, amelynek keretében arra törekszünk, hogy széles szakértői hátteret biztosítsunk a pályázatokkal kapcsolatos tudnivalók megértéséhez, információs anyagainkkal felhívjuk a figyelmet az aktuális pályázatokra – hangsúlyozta Elekes András.

Tanárki Gábor, a megyei kormányhivatal igazgatója és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere  – a kezdeményezést méltatva – a partnerség szükségességét hangsúlyozta.

Tatai Laura, a Miniszterelnökség főosztályvezető-helyettese az új uniós pályázati ciklus újdonságait ismertette. Kiemelte: a tervezés újdonsága, hogy a többéves nemzeti keretet éves fejlesztési keretekre bontják le operatív programonként.

Holcinger László, a KDRFÜ igazgató-helyettese kiemelte:  tapasztalataik szerint  jobb egy már meglévő fejlesztési igényhez forrást keresni, mint forráshoz fejlesztési ötletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!