Gazdaság

2015.06.24. 17:34

A jövő mérnökeit már most keresik

Még soha, sehol nem szerveztek ekkora gyerekegyetemet hazánkban, mint amekkorát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szervez idén.

Fejér Megyei Hírlap

Nagy a létszám és az életkori szórás is ezen a kísérleti jelleggel, de Nyugat-Európában már évtizedes múlttal rendelkező, programon. Háromszáz, zömében 9-14 éves, főleg fiú veszi birtokba a Duna-parti Campust, és vesz részt a színes, természettudományi és műszaki jellegű programokon június 29. és július 3. között. A tervezett létszámot három nap alatt érték el, hiszen nagy az igény a minőségi tudományos, de játékos tájékoztatásra - olvasható a karrier.hu-n.

A Gyerekegyetem hasonló ritmusban működik, mint a nagyok oktatási intézménye. Egymást váltogatva zajlanak a plenáris előadások és a kiscsoportos szemináriumi foglalkozások, amelyeket szabadidős programok szakítanak meg a korosztály jellege miatt. A program tartalmi részét úgy állították össze, hogy abban a jövőkutatástól az űrkutatásig, a pénzügyi ismeretektől a kémiai kísérletekig, a robotikától a brutális fizikáig csupa érdekes, korszerű, tudományos ismeretterjesztés kapjon helyet. Például hova csap a villám, vagy egyedül mi vagyunk-e értelmes lények a világmindenségben, illetve hogy mit tesz-vesz, aki tőzsdézik.

Mindezek mellett egy projektfeladat is lesz, ahol csoportban dolgoznak a gyerekek, vezetői segítséggel, az eredményt prezentálniuk kell a többi résztvevőnek. A hét végén diplomaosztó zárja a munkát, hasonló az igazihoz, de attól igazán értékes, hogy csak korlátozott számban vehettek részt a gyerekek ezen a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!