Gazdaság

2013.12.12. 13:10

Pegazus Díjjal ismerték el a Videoton EAS Kft. teljesítményét

A Videoton EAS Kft. piacvezető kategóriában első helyezést ért el a nyugat-magyarországi régióban legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások között.

Osváth Sarolta

A díjat Klambauer Csaba ügyvezető igazgató vette át a Művészetek Palotájában rendezett díjátadó gálán. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a White & Case LLP nemzetközi ügyvédi iroda ötödik alkalommal ítélte oda az elmúlt három évben a három régió Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország legeredményesebb kis- és középvállalkozásainak.

Két székesfehérvári vállalkozás példamutató törekvéseit is díjazták

A helyezettek kiválasztásának az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt három évben mutatott növekedés intenzitása, valamint a vállalkozások átláthatósága volt a fő szempont. Az idén is két, a cégek 2012-es árbevételei alapján 500 millió és 2,5 milliárd forint között feltörekvő, illetve 2,5 milliárd forint felett piacvezető kategóriában adták át a Pegazus Díjat. Mint Klambauer Csaba, a Videoton EAS Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, az elismerés mögött valóban kiugró növekedés áll: A Videoton Holding cégcsoport tagjaként több mint 800 féle elektronikai terméket állítanak elő és az elmúlt három évben 7,8 milliárd forintról 14,5 milliárdra növelték éves árbevételüket, melynek 80 százaléka exportból származik.

2013-ban várhatóan további 20 százalékkal fognak növekedni, nemzetközi partnerkapcsolataik dinamikusan bővülnek, versenyképes termékeik a világ csaknem minden részébe eljutnak. Jelen vannak, az Európai Unió több mint húsz országában, de a tengeren túlra is szállítanak. Az általuk gyártott elektronikák segítik az európai, kínai, indiai és dél-amerikai gyorsvasút hálózat biztonságosabbá tételét, de ott vannak többek közt erősáramú berendezésekben, kazánokban, füstérzékelőkben, és LED fényforrásokban is.A Pegazus Díjátadó gálán még egy székesfehérvári székhelyű cég kapott elismerést: feltörekvő kategóriában ötödik helyezést ért el az ELME Automatika Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!