Blamázs

2018.05.12. 14:35

A biztonsági öv hibája miatt több százezer autót hív vissza a Volkswagen

Az autógyár a következő néhány hétben 411 ezer gépkocsiját hívja vissza egy biztonságiöv-hiba miatt. Ebbe a körbe tartozik 220 ezer új Polo, valamint 191 ezer darab spanyol Seat autó: 2017-es, 2018-as Ibizák és 2018-as Aronák.

Volkswagen employees stand at the assembly line for the Golf VII at the Volkswagen plant in Wolfsburg, Germany, 21 October 2015. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE/dpa

A cégcsoport ezt pénteken jelentette be. A probléma a bal hátsó biztonsági övvel van, mert a zárja kioldódhat bizonyos körülmények között, nevezetesen ha a bal hátsó és a hátsó középső ülésen is ül utas, és a jármű gyorsan vált sávot.

„A Volkswagen számára továbbra is a biztonság az egyik legfontosabb, ezért a cég áttervezte a biztonsági öv zárját, és ezt beszerelve már nem fordulhat elő ez a probléma” – írta a cégcsoport közleményében. Hozzátették, hogy a visszahívás teljesen ingyenes lesz minden tulajdonosnak.

Egy másik közleményben a VW arra kérte a visszahívandó típusok tulajdonosait, hogy amíg a javítást el nem végzik a szervizek, ne használják a hátsó középső ülést. Az ügyfelek a visszahívásról levelet kapnak.

Borítóképünkön munkások dolgoznak a Volkswagen wolfsburgi gyárában.

Forrás: Julian Stratenschulte / dpa / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!