Gazdaság

2016.10.11. 19:20

A mai kor kihívásainak kell megfelelni a kamarának

Fejér megye - Az FMKIK-nál a 2016. évi kamarai választásokon 110 küldött kapott megbízatást a gazdasági önkormányzat legfőbb döntéshozó szervébe.

Klecska Ernő

23-an először kaptak lehetőséget a küldöttgyűlésben. Új küldötteket kérdeztünk, miért érezték fontosnak a kamarai szerepvállalást, milyen szerepet kívánnak vállalni a kamara életében?

Damniczki Gyula Balázs ügyvezető, Alba-Gel Kft.

Damniczki Gyula Balázs ügyvezető, Alba-Gel Kft.

Nem csupán vállalkozóként, hanem a kamarai közösség munkájába újonnan bekapcsolódott küldöttként is kötelességemnek érzem, hogy a közösség, a köz és egész Fejér megye gazdaságának fejlődése érdekében szerepet vállaljak.

Kiss Lajos ügyvezető, Fütszig Bau Kft.

Kiss Lajos ügyvezető, Fütszig Bau Kft.

A Fejér megyei Iparkamarával a kapcsolatom több éves múltra tekint vissza. Hosszú ideig működtem vizsgabizottsági tagként, a szakképző intézményekben szintvizsgákon és szakmunkásvizsgákon. A képzőhelyek ellenőrzése és értékelése során fontosnak tartottam a szakképzést vállaló vállalkozók, az oktatási intézmények és a kamara közötti kapcsolat minél tartalmasabbá tételét. 10 éve foglalkozom az energia felhasználást, az energiagazdálkodást segítő gazdasági tevékenységgel. Aktívan részt veszek az Energia Klub munkájában, előadások megtartásával, bemutatókkal működök közre a programokban. Fontosnak tartom, hogy az energiagazdálkodási, környezetvédelmi és a gazdaságossági szempontok komplex módon érvényesüljenek. Segítse a kamara, hogy a helyi szakemberek mondhassák el tapasztalataikat a fenti körben, és jobban legyen mód a központi elképzelések döntés előtti véleményezésére, megvitatására. Közreműködöm abban, hogy a kamara az újjá választott vezetése sikeresen valósítsa meg a kitűzött célokat.

Krausz József, egyéni vállalkozó

Krausz József tulajdonos, cégvezető a 36 éves Fakopács Faipari Vállalkozásban. Az elmúlt évtizedekben az Ipartestületben, majd a Kézműves Kamara megalakulásától a Kamarában, később az FMKIK testületi munkáiban vettem részt. Közel 30 éve foglalkozom szakképzéssel és felnőttoktatással, a képzőhelyek látogatásával, szakmunkás vizsgáztatással. A képzés területén megszerzett tapasztalatokat szeretném átadni a fiatal szakember-jelölteknek, továbbá feladatomnak tekintem a szakmai teljesítés tökéletesítését és a hagyományok ápolását.

Kéri Zita, az Atlanting Kft. ügyvezetője, minősített ingatlan vagyonszakértő

Örömmel fogadtam a felkérést, miszerint aktívan rész vállalok a FMKIK kereskedelmi tagozatának a munkájában, mint küldött. A gazdaság szereplőjeként mindig is fontosnak tartottam a kamara összefogó segítő szerepét és úgy gondolom, hogy munkámmal, valamint a vállalkozásomban szerzett tapasztalataimmal ezt tudom segíteni. Ingatlan szakvéleményt 16 éve készítek vállalkozóknak pályázathoz és vállalkozás fejlesztési hitelekhez. Ezt megelőzően 20 évet a Bankszakmában dolgoztam. A kamarai szerepvállalásommal igyekszem a mai kor kihívásaira megtalálni a megfelelő megoldásokat. A kamarán kívül több érdekvédelmi szervezetnek vagyok tagja.

Madarász Viktor kereskedelmi igazgató, Korona Zrt.

Vállalkozásunk, a Korona Zrt. mindig jelentős szereppel rendelkezett a Székesfehérvár gazdasági életében. Mind kereskedelmi, mind pedig ingatlanhasznosítási tevékenységünk kapcsán rengeteg helyi partnerünkkel tartjuk a kapcsolatot. Ezért is természetes számunkra, hogy részt veszünk a helyi gazdasági közösség életében, aminek egyik legfontosabb színtere a kamarai munkába való bekapcsolódás. A kamara, és a kereskedelmi tagozat elnökségi tagjaként a tisztségekhez kötődő feladatok mellett szeretnék kereskedelmi témájú rendezvényeket is szervezni, azzal a nem titkolt céllal, hogy ezeken keresztül is erősítsük a megyében működő kereskedők közötti kötelékeket, az általuk alkotott közösséget. El szeretném érni, hogy a helyi kereskedők minél többen és minél aktívabban éljenek a kamara által biztosított lehetőségekkel.







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!