Gazdaság

2014.11.05. 15:25

Piacon novemberben: tökök, gesztenyék és brokkolik hava

Székesfehérvár - Bár azt mondhatnánk, vegyék-egyék a hatalmas szemű, csodás gesztenyét, de sajnos még nagyon drága. Bezzeg a sütőtök olcsó, ahogy a brokkolié is elfogadható...

Kocsis Noémi

Kicsit arrébb kotorva az árcédulát, a legelső számjegy is előtűnik, bizony, a gesztenye kilója majdnem kétezer forint. Érdemes azonban alaposan körbenézni a fehérvári nagy élelmiszerpiacon, az árak ugyanis igencsak eltérőek lehetnek, amit az egyik standon 1399-ért látunk, az húsz méter múlva 1999. Nagy szemű gesztenyéket árulnak, akár a spenót és sóska tőszomszédságában, utóbbit egységesen 599 forintos kilónkénti áron láttuk tegnap. A padlizsán 699-ért kellette magát, több helyen is elérhető még.

Érdemes alaposan körbenézni a piacokon, az árak ugyanis igencsak eltérőek lehetnek a különféle helyeken. Fotó: Ady Géza

A paradicsomok között is alaposan körül kell nézni, mert hiába szép a 700 forintos áru, otthon kiderülhet, hogy kemény, ízetlen, míg a magyar árut forgalmazó kistermelő 450 forintos paradicsoma jelentős beltartalmi értékkel bír. Összességében ötszázért szép árut kapunk, és van sokféle paprika, az árak itt is szórtak: színes összeállítást láttunk kilónként nyolcszázért is, a TV-paprika átlagosan 500 forintba került. A hegyes erős zöldpaprikák 50-80 forint között voltak darabra, a szép nagy csokor petrezselymet 100 forint per csokorért kínálták a kistermelők.

Sütőtökfronton verhetetlen ilyenkor a piac, óriási példányok vetekszenek felvágott karéjokkal, így nem kell hazacipelni a „mamutokat", akár egyadagos tököt is kaphatunk. 120-150 forint kilója. Vettünk még szőlőt 400-ért, de kapható volt még magyar áru is, muskotályos szőlőt 499-ért kínáltak, igaz, már csak egyetlen standon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!