Gazdaság

2014.09.03. 15:50

Magyar Termék Nagydíj 2014: a Kodolányi és a Masterplast a legjobbak között

Hatvanhat magyar termék és szolgáltatás kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat, megyénkből a Kodolányi János Főiskola és a Masterplast Kft. nyerte el sikeres pályázatával a rangos elismerést és vehette át a trófeát a Parlament Felsőházi Termében rendezett ünnepségen.

Osváth Sarolta

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az immár tizenhetedik alkalommal megtartott díjátadó ünnepség köszöntőjében kiemelte: A Magyar Termék Nagydíj ékesen bizonyítja, hogy Magyarországon is lehet minőségi terméket előállítani. Bár ez sokszor nem könnyű, mégis évről évre több cég lép a minőség útjára fogalmazott. Jó büszke lenni rájuk, hiszen az ő sikerük, az ország sikere is - hangsúlyozta.

Örvendetes, hogy a nyertesek 34 százaléka budapesti és 66 százaléka vidéki cég. Eddig összesen 486 termék viselheti a piaci értékét növelő megkülönböztető minősítést, az idén a pályázatra legtöbb innováció a kozmetikai termékek és gyógykozmetikumok, az élelmiszerek és étrend kiegészítők, valamint az oktatással kapcsolatos kiadványok, eszközök területéről érkezett.

A bíráló bizottság ezúttal azokat a pályázókat részesítette előnyben, amelyek termékei és szolgáltatásai kiváló minőségűek, újszerűek, innovatívak és a külpiacokon is versenyképesek. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnökeként arról szólt, hogy a kormány és a vállalkozások az elmúlt években sokat tettek az innovatív, versenyképes termékek kül- és belpiaci megjelenéséért. Az innovatív és piacképes termékek előállítása során elért eredményeknek és a keleti nyitás-nyugati maradás külpolitikájának köszönhetően, a magyar export összességében hat százalékkal bővült. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar nemzet egységének fontosságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy a Magyar Termék Nagydíj pályázat is szem előtt tartja az egységes magyar nemzet szemléletet.

A Magyar Termék Nagydíjjal járó trófeát és oklevelet Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke adta át a díjazottaknak. A Kodolányi János Főiskola a rejtélyes KJF PIQ&Lead modell kifejlesztésével került be a nagydíjasok közé. Az elismerést Dr. Szabó Péter rektor vette át a Parlamentben. Megyénk másik nagydíjasa a Masterplast Kft. lett, új termékeikkel, a Masternet Prémium üvegszövet hálókkal pályáztak és nyertek. A hollóházi Magyar Porcelán Manufaktúra által készített trófeát Ács Balázs alelnök vette át a cég képviseletében.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!