Gazdaság

2014.06.12. 14:37

Miért fapados egy hitel? (x)

Hazánkban mindenki ismeri az egyik legnagyobb gyorskölcsönök folyósításával foglakozó pénzintézetének a nevét.

A Cofidis a már ismert megújuló hitelén kívül egy újabb ajánlattal jelentkezett, melyet a fapados légitársaságok mintájára Fapados gyorskölcsön névvel látott el. A célközönsége ennek a kölcsönnek az olyan ügyfelek csoportja, akik az átlagos gyorskölcsön igénylőktől némileg magasabb szintű jövedelemmel rendelkeznek, és sokkal tudatosabbak a pénzügyeik intézése tekintetében, és emiatt szeretik használni a elektronikus eszközöket az ügyeik intézéséhez.

Ez az egyedinek mondható hitelforma abban hasonlít a már említett légitársaságok gyakorlatához, hogy a kölcsönnel kapcsolatban úgy érte el a Cofidis a rendkívül kedvező árú szolgáltatást, hogy a kölcsönnel kapcsolatos szolgáltatások közül csak a nélkülözhetetleneket hagyta meg, az ezeken felüli szolgáltatások extrának számítanak, és igény szerint felárért vehetők igénybe.

Tehát a nagyon alacsonynak számító 15,8 százalékos THM annak köszönhető, hogy az ismert gyorskölcsönökhöz képest kivonják a plusz költségeket jelentő szolgáltatásokat, példaként említve a papír alapú számlakivonatok postai küldését, a sárga csekkes befizetéseket, és minden más postán küldhető papír alapú szolgáltatást.

Ezeknek az ára teljesen kivonódik a Fapados kölcsön költségeiből, de ha az ügyfél szeretné, plusz költségek megfizetésével bármelyiket kérheti akár alkalmanként is. De ez lényegében teljesen felesleges, mivel a pénzintézet ezeket a számlákat, illetve értesítőket mindig megküldi az ügyfél előzőleg megadott e-mail címére.

A Cofidis hiteleivel kapcsolatban a hitelmindenkinek.hu oldalon többet is olvashat!

A Fapados Kölcsön tehát azoknak az ügyfeleknek a legideálisabb:

-        akik nemhogy nem idegenkednek az internetes ügyintézéstől, hanem még kedvelik is az előnyei miatt,

-        akiknek nem okoz különösebb gondot, hogy a havonta fizetendő törlesztőrészleteket átutalással intézzék, vagy esetleg bankkártyával fizessék meg,

-        egyáltalán nem tartják szükségesnek, hogy számláikat, egyenlegeiket postai úton is megkapják, teljesen elégedettek az online kapott számlákkal,

-        akinek a havi jövedelmük eléri a nettó 140 ezer forintos szintet,


A fapados gyorskölcsön jelenleg 800 ezer forinttól igényelhető, és a hitelösszeg felső határa 2 millió forint, a futamidő 2 és 6 év között választható.

Extra szolgáltatásnak számít a hitellel kapcsolatban minden papír alapú postai úton kapható értesítő, a postai befizetés, és bármilyen postai levelezés a kölcsön ügyintézésével kapcsolatosan. Ezeken kívül díja van a dokumentum másolatok kérésének, és az előtörlesztésnek is.

A Cofidis fapados hitelén túl egyéb kölcsön lehetőségekről is kaphat információt a hitelmindenkinek weboldalon, ahol érdemes szétnézni annak is aki spórolási tanácsokat keres a nyári vagy téli hónapokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!