Gazdaság

2013.01.14. 17:36

Kié legyen a föld és hogyan?

Mezőfalva, Biatorbágy - Az Élőlánc Magyarországért mozgalom folytatja a társadalmi vitát és több felvilágosító konzultációt szervez a földtörvényről és az alaptörvény harmadik, földügyekkel kapcsolatos módosításáról.

Klecska Ernő

Kié legyen a föld és hogyan? címet viselő társadalmi vita a földtörvény tervezetéről folyik az Ángyán-Bencsik módosító indítványok tükrében. Ángyán József országgyűlési képviselő, volt államtitkár szerint a  földtörvény sorsa minden magyar ügye, városiaké és vidékieké egyaránt. A következő rendezvény január 17-én 19 órakor  a biatorbágyi közösségi házban lesz - tájékoztatott a mazőfalvai központú Élőlánc Magyarországért egyik vezetője, Ács Sándorné elnökségi tag.

Ángyán József professzor (Fotó: Nagy Norbert)

A szervezet január 6-án, Vízkereszt ünnepén kemény hangú közleményt bocsátott ki. Ebben Fazekas Sándor miniszter, Budai Gyula államtitkárral és Szabó Csaba miniszteri biztos  azonnali távozását és az alaptörvény december 17-i módosításának visszavonását, a multinacionális cégekkel történő stratégiai megállapodások azonnali leállítása, a korábbiak visszavonását szorgalmazta. Mondván: ahogyan a földtörvény tervezete a mezőgazdaság területén hajt végre történelmi léptékben példátlan méretű tőkekoncentrációt a helyi vállalkozók és közösségek fejlődési lehetőséghez juttatása helyett, úgy az ipar és kereskedelem területén a stratégiai megállapodások rögzítik a tőkés társaságok fejlődési lehetőségeit, miközben a hazai vállalkozások elől elszívják a levegőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!