Gazdaság

2009.07.03. 02:28

Pályázni és fejleszteni

Csákvár - A Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács megtartotta negyedévenkénti ülését, amelyen a tagok beszámoltak a 2008-as eredményekről, és a 2009-es tervekről.

Törő Bálint

- Szennyvízgazdálkodásban jelentős fejlődés tapasztalható a Velencei-tó körül - mondta el Szabó Gábor, a Velencei-tó Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. Vizsgálják, hogy a turizmus milyen hatással van a Velencei- tó ökológiájára, ugyanis eddig ezt nem tették meg. Szabó szerint a kikötők és a strandok hatását tanulmányozni kell, valamint a víztározók, így a pátkai és a zámolyi különös figyelmet igényelnek, főleg vízpótláskor. Két fő szakmai pontot érintettek az ülésen. Tavaly decemberben szerződést kötöttek a gazdasági minisztériummal két pályázat megvalósítására. Az egyik tízmillió forintos támogatást jelent közbiztonság fejlesztésére, a másik a megye településein információs központok létrehozására, ezzel segítve a turisták tájékozódását. Szabó Gábor kiemelte, hogy a Velencei-tó Vértes Térségi Fejlesztési Tanácshoz eddig 34 település tartozott, amelyhez tavaly csatlakozott Székesfehérvár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!