Gazdaság

2009.01.14. 03:27

Bezár a Perlos gyára

<b>Komárom</b> - A csökkenő megrendelések miatt megszünteti a mobiltelefonok alkatrészeinek gyártását Komáromban a Perlos Kft. A 2009 június végéig leálló gyárból 500 alkalmazottat küldenek el.

Klecska Ernő

A Nokia legnagyobb helyi beszállítójának számító társaság decemberben hajtotta be az első létszámcsökkentést, akkor 600 fős elbocsátást jelentettek be. A cégnél sok Fejér megyei is dolgozott.

A pénzügyi és gazdasági válság miatt a vevői igények csökkentek Európában, és a kilátások nem biztatóak. A termelési tevékenység Komáromban gyorsan veszteségessé vált - indokolta az intézkedést Timo Rouvinen, a Perlos Kft. ügyvezetője.

A helyi vevők kiszolgálására egy szolgáltatói központot tartanak meg Komáromban, ahol nyomtatási és egyéb szükséges kapcsolódó szolgáltatásokat végeznek.

A Perlos a Nokia első beszállítójaként nyitott üzemet a Komáromi Ipari Parkban 1999-ben, időközben azonban más külföldi gyárak is megrendelői közé kerültek. Teljes kapacitásban üzemelve a gyár létszáma meghaladta a 2000 főt.

A Perlos csoportnak jelenleg gyárai vannak Ázsiában, Európában és az amerikai kontinensen. 2007 végén világszerte 8600 embert foglalkoztattak, a csoport nettó árbevétele 453,7 millió euró volt. Az eredetileg finn székhelyű céget 2007 novemberében a tajvani Liteon vásárolta meg.

A gazdasági válság témájában itt olvashat cikkekket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!