Gazdaság

2008.08.04. 02:29

Új óriásraktárt építenek

<strong>Székesfehérvár</strong> - Logisztikai kapacitásának növelése és versenyképességének fokozása érdekében 1,45 milliárd forintos beruházásba kezdett a megyeszékhelyen a Trans-Sped vállalatcsoport irányító cége, a debreceni Delog Kft.

Bognár Máté

A Delog Kft. beruházásának teljes értéke eléri az 1,45 milliárd forintot, az építéshez a Gazdasági operatív program Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése című keretéből vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Információink szerint a raktár keleti oldalán 16 darab közúti jármű rakodása végezhető egyszerre, a nyugati oldalon pedig vasúti járművek ki- és berakása lesz lehetséges - ez utóbbi érdekében a területet rövidesen vasúti vágánykapcsolattal látják el. Az úgynevezett sprinkler berendezéssel felszerelt, temperált raktárcsarnok tárolásra használható szabad magassága 9 méteres lesz, az ipari padló négyzetméterét pedig 5 tonnával is terhelhetik. A mintegy 800 négyzetméteres raktári galéria pedig logisztikai értéknövelő szolgáltatások végzésére lesz alkalmas.

A Delog Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park Kft. annak a Debreceni Logisztikai Szolgáltató Központnak az üzemeltetője, amely 2007-ben szolgáltatásai elismeréseként birtokolja az intermodális logisztikai szolgáltató központ címet. A szélesebb körben ismert Trans-Sped cégcsoportnak vezetője, s az általuk üzemeltetett központ hosszú éveken keresztül úttörő jellegű kezdeményezésnek számított a hazai logisztikai életben: az 1990-es alapítású cég önerős fejlesztésből valósította meg az 1996 óta működő logisztikai központot Debrecenben.

A Trans-Sped cégcsoport főként Kelet-Magyarországon van jelen a logisztika területén: három debreceni helyszínen összesen 37 hektár területük van; s korszerű, illetve felújított raktárcsarnokokban mintegy 80 ezer négyzetméter fedett raktározási kapacitással rendelkeznek. A közúti, vasúti és légi kiszolgálás lehetőségei mellett korszerű, több mint 80 közúti járműből álló gépparkkal rendelkezik, s saját üzemeltetésű vasútüzemük mellett működtet konténer-terminálokat Debrecenben és Tiszaújvárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!