Gazdaság

2007.05.29. 02:28

Magánember szervez szerdán tanácskozást

Mór (bkl) - Magánkezdeményezésnek köszönhetően rendeznek immáron másodízben tudományos konferenciát a kisvárosban. Az öt szekcióban félszáznál több előadás hangzik el.

B. Kiss László

Május 30-án, szerdán immár másokszor rendezik meg Móron a Kheops tudományos konferenciát. A kezdeményezés a lokálpatrióta Svéhlik Csaba autóipari mérnöké, aki a Magyar Tudmányos Akadémia Marketingtudományi Bizottságának tagja. A kutatásra és fejlesztésre rendkívül kevés pénz jut ma Magyarországon. Éppen ezért van létjogultsága minden magánkezdeményezésnek is - vélekedik az ötletgazda. A Hétkúti velneszhotelben és a szomszédos lovardában megrendezendő tanácskozás egyúttal publikációs alkalmat is jelent a résztvevő, jobbára fiatal kutatóknak. A világgazdaság aktuális kérdései tárgykörében, öt szekcióban rendezik meg a konferenciát, melyre több mint félszáz előadó jelentkezett. A sikeres marketing, a fogyasztó, mint érték, a vállalati szféra kihívásai, illetve fejlődése tárgykörében elhangzó előadások egy mintegy 600 oldalnyi anyagot tartlamazó CD-lemez formájában - már a konferencia napjára - az idén is megjelennek. Ugyancsak a móri tanácskozás napján mutatják be Svéhlik Csaba: Marketing a 21. században című új szakkönyvét - tudtuk meg a szerzőtől. A sajtóanyag szerint a szakma által várva várt kötet szakít a marketing hagyományos, meglehetősen elavult eszközeinek bemutatásával, és új módon teszi azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!