Gazdaság

2007.01.18. 03:28

Mértékkel és alázattal, ezt tartja vezérelvének

Polgárdi - A három fruska mindig meglepi valamivel a papit. Legtöbbször aranyos rajzot kap tőlük, de ókor egy-egy szép követ, fenyőtobozt. Ilyenkor messze szállnak a gondok.

V. Varga József

A kitüntetett a Gorsium áfésznél tanult, mestereinek mondhatja Brückner Istvánt és Demján Sándort. Szakmai körökben, vendéglátósként és kereskedőként ismert a neve, csakúgy, mint a vendégek, a vásárlók körében. Dolgozott a szabadbattyáni Csíkvár étteremben, majd Polgárdiban családi vállalkozásba fogott. A városban élelmiszer áruházat, pékséget és éttermet, Lepsényben áruházat működtet. Ellátja Polgárdiban az óvoda, az iskola és az idősek napközi otthona közétkeztetését, pár hónapja az enyingi református iskola étkeztetését is. Mintegy 600 előfizetéses ebédet biztosítva.

- A vevő, a vendég a király, erre tanítottam mindig a gyerekeimet - mondja a mosolygós, ötvenötödik évében járó friss gazdaságért díjas. - A Pahola és Pahola Kft. stafétabotját már korábban átadtam Géza fiamnak és Judit lányomnak. Ők a cég két ügyvezetője, a tradíció folytatódik.

Úgy szokta mondani: jómaga tanácsadóként ténykedik, ami a többi között persze azt is magába foglalja, hogy hetente kétszer-háromszor Pestre jár éjszakánként teherautóval a nagybani piacra, friss áruért.

A hátországot, a biztos családi hátteret felesége, Zsóka jelentette és jelenti ma is, mert hiszen ez a szakma egész embert kíván. Talpon kell lenni mindig. Három lányunokája, Boglárka, Virág és Eszter a mindene.

Polgárdiban tavaly áprilisban készültek el az áruház felújításával, a bővítés mellett korszerű pékség is készült. Innen látják el kenyérrel és pékáruval valamennyi érdekeltségüket. A beruházás össz- értéke elérte a 170 millió forintot. Lepsényben, szeptemberben fejezték be az áruház átalakítását. Ahogy a pékség beindult, újabb 12 embert vettek fel. Alkalmazottainak száma így eléri a 60 főt.

A közéletben is szerepet vállalt, a polgárdi önkormányzatban már harmadik ciklusban képviselő, jelenleg a pénzügyi, valamint a városfejlesztési bizottság alelnöke. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a volt szovjet laktanya önkormányzathoz való visszakerülésében, képviselőtársaival azon dolgoznak, hogy a településből élhető város legyen. Kiválóan működik kistérségi orvosi ügyeletük, 30 hektáron a parkerdőt (szabadidős tevékenység, sport, turisztika) fejlesztenék, iparterületet alakítanának ki, oktatási, képzési centrumot hoznának létre.

- Ebben a pénzszűke világban az államra nem lehet várni. A magunk erejéből kell boldogulni, minden lehetőséget megragadva, ami a hasznunkra válhat - véli.

- A szakmai elismerés, a kitüntetés - úgy érzem - egész eddigi munkámat minősíti, s mindenképpen jelzőkő az életemben - hangsúlyozza Pahola Géza. - A vezérelvem mindig az volt, hogy okosan, mértékkel, tisztességgel, tisztelettel és alázattal tegyük azt, amit meghatározott számunkra a sors. Csak így érdemes!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!