Gazdaság

2006.10.12. 02:28

Új látogatócentrum

Agárd (bm) - Hetvenmillió forintos beruházásban látogatócentrumot épített a településen az Agárdi Pálinkafőzde Kft., amely két éven belül forgalmának 30 százalékát az új létesítmény révén tervezi elérni.

Mórocz Zsolt

- Magyarország pálinkanagyköveteként hazánk egyik különleges turisztikai látványosságát terveztük és hoztuk létre, a régióban található turisztikai vonzerőhöz pedig utazási irodákkal együttműködve kapcsolódunk - jelentette ki Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa és főzőmestere a tegnapi avatóünnepségen. A hazai politikai és üzleti elit kiemelkedő képviselői jelenlétében zajlott rendezvényen a szakember kifejtette: a régió idegenforgalmának és rendezvényturizmusának szempontjából is jelentős, 70 millió forintos beruházás célja a hungarikumok népszerűsítése, s hogy a látogatók első kézből ismerhessék meg a prémium pálinkák készítésének, fogyasztásának kulisszatitkait. Vértes Tibor - miután üzlettársai, Pintér Zoltán és Szabó László kíséretében megtekintette, amint Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felavatja a centrumot - kérdésünkre elmondta: jelenleg éves szinten mintegy 70 ezer palack, 0,3 és 0,5 literes kiszerelésű pálinkát értékesítenek. A 2005-ben nettó 100 millió forint árbevételt elért cég vezetői arra számítanak, hogy két év múlva a most átadott látogatócentrumuknak köszönhetően további 35 ezer palackot tudnak majd értékesíteni; s két éven belül a forgalom 30 százalékát az új létesítmény segítségével realizálják, így el tudják érni a 100-105 ezer palackos, éves szintű forgalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!