Gárdony

2014.08.11. 13:40

Partról és csónakból egyformán jól megy a hal

Gárdony - Akinek maradt még nyári szabadsága és szeret horgászni, jól teszi, ha a Velencei-tónál marad.

Tihanyi Tamás

- Az esztendő harminckettedik hetének időjárása már nyugodtabb képet mutatott az előző hetek időjárásához képest, és ez a fogásokon is meglátszott. Aktívan táplálkozott a ponty, jól fogták a parti és a csónakos horgászok is - tájékoztatta hétfőn a Fejér Megyei Hírlapot Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Kálmán László szombathelyi horgász és kiváló kosárlabdázó egy 18 kilogramm súlyú amurt fogott a minap (Fotó: MOHOSZ)

A szakember elmondta: az amur is egyre gyakoribb vendég volt a horgokon, szákoltak tizennyolc és tizenöt kilós példányt, de több kisebb amur is felvette a felkínált csalit. A süllő az előző hetekhez hasonlóan jól evett, műcsalival és csalihallal egyaránt sikerült horogra csalni szép egyedeket. Csukát és balint is sokat fogtak, harcsából viszont a héten ismét csak kisebb példányok fogásáról van tudomásunk. Újabb pontytelepítést tervez a hét közepére a vízhasznosító Magyar Országos Horgász Szövetség. Ismét háromnyaras, azonnal kifogható állományokat helyeznek ki a Velencei-tó telepítésre alkalmas szakaszain mondta el Bozai Zsolt az elkövetkező napokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!