Gárdony

2014.07.07. 19:35

Megkezdődött a tó szakszerű vízpótlása

Gárdony - Nem csak a horgászokat, de ilyenkor a Velencei-tó partja mellé érkező turistákat és üdülőket is érinti, hogy milyen a tó vízállása.

Tihanyi Tamás

- Az átlagosnál melegebb és csapadékszegényebb időjárás következtében lecsökkent a szabályozási szint alá - tájékoztatott hétfőn Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

A szakember lapunk kérdésére elmondta: a tározókból való vízpótlást a Császár-víz medrét érintő munkái miatt eddig nem tudták megkezdeni. Ezek mára befejeződtek, ennek megkezdése elől most végre elhárult minden jelentős akadály. A Velencei-tó vízállása a tegnap 130 centiméteres volt, ez az érték 7 centiméterrel maradt el az erre az időszakra előírt minimális vízszinttől.

Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója (Fotó: archív)

A pótlás a Zámolyi- és a Pátkai-víztározókból történik, ennek célja az apadás mérséklése a nyári idegenforgalmi időszakban, illetve a tó vízállásának erre az időszakra előírt minimális szintjének elérése. A vízpótlás ideje alatt várhatóan több, mint egy hónapig a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút nem, vagy csak korlátozottan lesz használható hívta fel a figyelmet az igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!