Foci

2016.02.13. 19:07

Rosszul sikerült lemásolni a szerdai eredményt

Az NB I első tavaszi fordulójának rangadóján a harmadik helyezett Videoton a második Újpesthez látogatott.

Szupkai Gábor

A héten másodszor járt a fővárosban a Videoton FC, és bátran kijelenthetjük, hogy a hétközi eredménnyel szombaton is elégedettek lettek volna. Szerdán az újpestiek is felettébb örültek a fehérváriak által elért eredménynek, tekintve, hogy az ősi rivális Ferencvárost lepték meg a piros-kékek. Horváth Ferenc nem is variált a kezdőcsapaton, ugyanaz a tizenegy játékos kezdett, akik győzelmet arattak a kupameccsen. Az már a bemutatásnál kiderült, hogy Asmir Suljic nem a legnépszerűbb játékos az újpesti szimpatizánsok körében, és a mérkőzésen is füttyszó kísérte minden labdaérintését.

Az első tíz percben finoman kóstolgatták egymást a felek, mintha parancsba kapták volna, hogy tilos kapura lőni. Végül a Videoton lett a törvényszegő, és előbb Heffler Tibor kiugrása, majd Feczesin Róbert próbálkozása végre némi futballt is hozott. Ezután az Újpest percei következtek, Nemanja Andric rövid időn belül kétszer is kapura lőhetett volna, de előbb hosszan vette át a labdát, másodszorra pedig luftot rúgott. Két perc múlva pedig már azt hihettük ő a Videoton beépített embere, mert komikus módon kapuralövése inkább felszabadítás volt, mint gólszerzési kísérlet. A következő lehetőség Lencse László előtt adódott, aki Juhász Roland ellen nyert meg egy rövidtávú futóversenyt, de több sikerélmény ezúttal nem jutott neki, mert lövése elsuhant a hosszú kapufa mellett. A huszadik percben kicsit késve érkezett meg a fehérvári szurkolók nagy része, de itt lévő társaik sajnos sok történésről nem tudtak nekik beszámolni. Valamint azt is szomorúan tapasztalhatták, hogy a hazaiak jobban játszanak. Néhány újpesti próbálkozás után kissé leült a meccs, egyedül Loic Nego közeli lövése, okozott némi riadalmat, de még ekkor sem kapott senki a szívéhez. Némileg aktívabb Videoton az első játékrész végén, de gól nélkül ért minket a szünet.

Loic Nego (pirosban) és Lencse László sokszor összecsaptak a meccsen, végül utóbbi lehetett boldog
Fotó: Kricskovics Antal

A pihenő után hazai lehetőséggel indult a félidő, Hazard bal oldali beadását az ötössarokról Lencse ballal a kivetődő Danilovics bal lábára rúgta a labdát. Néhány perc múlva újra a Puskás Akadémiától kölcsönbe érkezett támadó volt főszereplő, de nagy helyzetben elesett a labdában az ötösön. Végre gólszerzési lehetőségeket láthattunk mindkét oldalon, a hazaiaktól pedig gólt is. Ismét Lencse lépett el Lang mellől, laposan középre adott, Kylian Hazard pedig ballal négy méterről a jobb alsóba lőtt, vezetett az Újpest. 1-0. Heris pedig növelhette volna az előnyt, de nagy nehezen tisztáztak a fehérvári védők. A két vezetőedző cserékkel próbált frissíteni, de az eredmény változatlan maradt, pont nélkül tért haza a Videoton..

Ezen az estén sajnos jobb volt az Újpest, és ezzel a győzelemmel megerősítette második helyét. A Videoton a következő fordulóban a Békéscsaba ellen gyűjthet pontokat.

ÚJPEST FC–VIDEOTON FC 1-0 (0-0)

Megyeri út, 2564 néző, Vezette: Kassai

Újpest FC: Balajcza –Mohl, Litauszki Kálnoki, Heris – Bardhi, Vindecker, Hazard (Cseke 87. p.), Balogh, Andric (Angelov 70. p.) – Lencse (Balázs 93. p.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Videoton FC: Danilovics – Nego, Lang, Juhász, Fejes – Heffler (Pölöskei 56. p.), Pátkai – Haraszti (Rudolf 70. p.), Kovács I., Suljic (Oliveira 73. p.) – Feczesin. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerző: Hazard (69. p.)

Sárga lap: Heris (56. p.), Litauszki (83. p.) illetve Oliveira (77. p.), Fejes (87. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!