Foci

2014.04.26. 14:05

Puskás Akadémia vs. Videoton megyei rangadó

Felcsút - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában megyei rangadót rendeztek a Pancho Arénában: a Puskás Akadémia FC a Videoton FC csapatát fogadta. A találkozón a vendégek nyertek.

Matók János

Puskás Akadémia FC–Videoton FC 1-3 (0-1)

Pancho Aréna, 3634 néző. Vezette: Kassai Viktor (Kispál, Lémon).

Puskás Akadémia: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Tamás (Nagy) – Polonkai (Szakály), Tóth II B. – Gallardo (Denkovics), Tischler, Czvitkovics – Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Videoton FC: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira – V. Gomes, Sándor, Haraszti (Nildo) – Álvarez (Kovács), Zé Luis (Oliveira), Nikolics. Vezetőedző: José Gomes.

 

A Vidi kezdett az első bajnoki meccsen is bemutatkozó Pancho Arénában, s a 3. percben Nikolics máris gólhelyzetbe került, de Szekeres az utolsó pillanatban mentett. Ezt tette Vaszicsku is a 6. percben, amikor Nikolics kapura emelt, de a PAFC védője szögletre fejelte a labdát, majd a beívelés után Vinícius veszélyeztette a kaput. Eltelt 15 perc. Gól ugyan nem született, de egyértelműen a piros-kékek akarata érvényesült.

A 19. percben büntetőhöz jutott a Vidi: Nikolics ollózott kapura, Szélesi a jobb kezével belekapott a labdába, Kassai pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Nikolics lőtte a kapuba, 0-1.

A Puskás pillanatai következtek, alig két perc alatt három szögletet is elvégezhettek a hazaiak, majd Álvarez zúgó bombája suhant el a léc fölött. A 28. percben viszont Juhász mentése kellett, amikor Tischler ugrott ki egyedül, majd Calatayud ütötte szögletre Czvitkovics lövését. A 31. percben Nikolics ugratta ki pazarul Harasztit, aki kicselezte Hajdúchot, de ziccerben az üres kapu helyett Szekeresbe vágta a labdát.

A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában vívott Puskás Akadémia - Videoton FC találkozó a felcsúti Pancho Arénában 2014. április 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A szünetben Benczés Miklós két poszton is cserélt, bejött Szakály és Denkovics, Polonkai, illetve Gallardo helyett. Az első kapuralövést Zé Luistól láthattuk, Hajdúch biztosan fogta a labdát.

Egy kissé visszaesett az egyébként sem pörgős játék, egymás hibáiból sem tudtak élni a felek. Az 58. percben Sándor jobb oldali beadását Szekeres az ötösön becsúszva saját kapuja irányába rúgta, szerencséjére Hajdúch a helyén volt, s fogta a labdát. Újra a Vidi került enyhe fölénybe, de a 62. percben Denkovics passza után Tischler közelről lőtte a labdát a kapuba, 1-1.

Álvarez ballábas, lefelé csapódó lövése volt a válasz, a túloldalon pedig Denkovics kevergetett, felélénkült a játék.

A 74. percében ismét a Vidi örülhetett, egy szöglet után Zé Luis védhetetlenül fejelte a labdát a bal felső sarokba, 1-2.

A 78. percben az önzetlen Nikolics rúgatott gólt a pillanatokkal előbb beállt Oliveirával, 1-3, s ez maradt a végeredmény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!