Foci

2009.08.10. 02:29

Pontot szereztek Siófokon

Siófok - Megkezdődött az NB II-es labdarúgó-bajnokság is, és bemutatkozott a Videoton-Puskás Akadémia alakulata. A piros-kékek pontot szereztek a Siófok otthonában.

Bobory Balázs

Mindkét csapat életében változások történtek a nyáron. A Siófok kiesett az élvonalból, és sokáig zavaros volt a helyzet, hogy mi lesz a Balaton-parti város alakulatával. Végül szinte NB I-es kerettel vághatott neki a rajtnak Hagymási Zoltán csapata.

 

A Felcsútból Videoton-Puskás Akadémiává avanzsált Fejér megyeiek a piros-kékek fiókcsapataként kezdhették a szezont, így csak három 21 évesnél idősebb futballistára számíthatott Varga István vezetőedző, így kérdéses volt, hogy a fiatal csikók mire lesznek képesek a tapasztalt siófokiakkal szemben.

 

A szép idő és a meleg talán a szurkolókat is a víz mellett tartotta, meglehetősen gyér számú szurkolósereg tekintette meg a nyitófordulót. Móri, majd Olasz lövését kellett Szalmának védenie, valamivel aktívabb volt a vendégcsapat, dicséretes volt a felek küzdőszelleme. Harcos játékot igen, gólt nem láthattunk az első játékrészben.

 

A fordulás után, az 55. percben megszerezte a vezetést a Vidi, Móri labdájával Máté lépett ki, és szépen használta ki a ziccert, 0-1. Erősített a Siófok, ezzel együtt hatalmas nyomás nem nehezedett a vendégkapura. A 75. percben mégis sikerült a tópartiaknak egyenlíteni, egy szabadrúgást Kanta Szabolcs tekert a hálóba. A hajrában még egy Olasz-fejes jelentett veszélyt, de a felek megosztoztak a pontokon, 1-1.

 

Varga István: Nem játszottunk jól ezen a meccsen, de még így is megnyerhettük volna a találkozót, ha rutinosabbak vagyunk. 


BFC Siófok-Videoton-Puskás Akadémia 1-1 (0-0)

 

Siófok, 250 néző. Vezette: Pintér Cs. (Takács G., Kis Z.)

 

Siófok: Szalma - Tusori, Fehér, Mogyorósi, Köntös - Horváth A., Nagy L., Kanta Sz., Tóth R. (László 61.) - Sowunmi, Délczeg. Vezetőedző: Hagymási Zoltán.

 

Videoton: Filipovics - Szabó T., Milanovics, Kocsis G. (Bencze 62.), Fejes - Rása, Móri, Kerékgyártó (Szolnoki a szünetben), Zimányi - Kocsis D. (Máté a szünetben), Olasz. Vezetőedző: Varga István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!