Foci

2015.02.03. 19:01

Teremlabdarúgó torna Pethő István emlékére

Székesfehérvár - Még január 24-én, barátai a tragikusan fiatalon elhunyt Pethő Istvánra emlékezve rendeztek egy teremlabdarúgó tornát a fülei sportcsarnokban.

Matók János

Egykori csapattársa, Viktor Ferenc a Dunafém-Maroshegy volt vezetőedzője, jelenleg a Dunaújváros PASE U18-as csapatának a szakvezetője volt a főszervezője a Pethő István emléktornának, melyet a helyi önkormányzat támogatásával a fülei sportcsarnokban rendeztek. Pethő István Fülén született, ott járt iskolába, ott is kezdett el futballozni, majd játszott Polgárdiban, a Junior FC-ben, Bodajkon, s Fülén fejezte be az aktív játékot. Később civil hivatásának élt, informatikusként dolgozott, de a sport volt az élete, a foci mellett karatézott, majd beleszeretett a repülésbe, hiszen ez volt az álma. Sajnos 37 éves korában, 2010-ben pilótaként tragikus repülőgép balesetet szenvedett. Emlékére rendezték azt 6 csapatos tornát, ahol a MI elnevezésű polgárdi csapat nyert, a fülei TREM Klub, a fülei-polgárdi Légió, a fehérvári Barátok, a Fiatalok-öregek vegyes, és a GEO előtt.

Pethő István Fülén is futballozott, és nagyon szeretett repülni

- István egy igazi sportember volt, mindig lehetett rá mindenben számítani, s bármihez kezdett az életében, sikerrel járt. Amikor értesültünk a szörnyű tragédiáról, nem akartuk elhinni. Egy olyan igaz barátot veszítettünk el, akinek az emlékére szerveztem ezt a tornát. s akiknek szóltam a tornáról, azok igent mondtak. Köszönet nekik, a fülei önkormányzatnak, és Gubicza József polgármesternek az önzetlen támogatásukért - mondta a főszervező Viktor Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!