Foci

2013.12.13. 10:40

Nettó 9 milliárd forint a Sóstói Stadion felújítására

A kormány szerdai ülésén nettó 9 milliárd forintot szavaztak meg a fehérvári Sóstói Stadion felújításáról. A tervek szerint 2015. évvégére átadják az UEFA előírásainak megfelelő létesítményt.

Matók János

Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken délelőtt Székesfehérvár önkormányzatának a közgyűlése, ahol Cser-Palkovics András polgármester bejelentette a kormány szerdai döntését, amely szerint nettó 9 milliárd forintból felújítják a fehérvári Sóstói Stadiont. A közgyűlésen meghívottként Vígh László kormánybiztos a többi között elmondta: 2014-ben és 2015-ben is 4,5 - 4,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre, a stadion rekonstrukciójára, amely azt követően is a város tulajdonában marad. A felújítás során mind a négy oldalról befedik a lelátókat, a jelenlegi "torz" főépületet is az eredeti tervek szerint magasítják fel.

A jelenlegi, a főlelátóval szemközti oldalon elbontják az úgynevezett földlelátókat, hogy statikailag is eleget tegyenek a fedett nézőtér előírásainak. A tervezés, és a kivitelezés során a Nemzetközi (FIFA) és az Európai (UEFA) Labdarúgó Szövetség szakmai útmutatásait is figyelembe veszik. Az átadást 2015. év végére tervezik, a 13 ezer fős befogadó képességű stadion az UEFA 4 csillagos besorolásának felel majd meg, az Európa-bajnoki, illetve a Bajnokok Ligája-döntő kivételével, minden további mérkőzésnek otthont adhat majd. Elhangzott az is, hogy nem csak sportlétesítmény, hanem a fehérvári polgárok közösségi tere is lesz a Sóstói Stadion, amely több kultúrális rendezvénynek is otthont adhat a későbbiekben.

Fotó: vidi.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!