Foci

2015.11.03. 15:47

Megyei III.: A hétvégén befejeződött a pontvadászat őszi idénye a Horfer Serleg csoportban

Székesfehérvár - A megye harmadik vonalában egy csoportban egy pótmérkőzést játszottak le, és a Horfer Serleg csoportban is eldőlt az őszi elsőség.

Káldor András

Aqvital Publo csoport:

A 10. fordulóban elmaradt Csabdi–Pátka II összecsapást ismét nem tudták lejátszani a csapatok, ugyanis a vendégek nem jelentek meg. A mérkőzést így a szabályok szerint játék nélkül a Csabdi csapata kapta, 3-0-as gólkülönbséggel. A Pátka II őszi eredményéből, pedig három pontot levont a Versenybizottság a ki nem állás miatt.

A csoport előző héten megkezdett értékelését egy héttel ezelőtt a Csabdi együttesénél zártuk, a megyei labdarúgás vérkeringésébe visszatérő újonc gárda kiválóan teljesített az őszi szezonban. Hat győzelem mellett egy döntetlen, és négy vereség áll a csapat neve mellett. Akár még szebb is lehetne ez a bizonyítvány, ha nem veszítették volna el a Gyúró, illetve a Vértesboglár elleni hazai mérkőzéseiket, valamint a sereghajtó Vereb csapatával szemben nem veszítenek pontokat, szintén otthon. Az Alcsútdoboz akárcsak az előbb említett Csabdi még ismeretlen volt a mezőny számára, és ezt amennyire tudták, ki is használták. Nyolc alkalommal voltak pályaválasztók, ezek közül öt mérkőzést követően győztesen hagyták el a gyepet, a Vértesboglár és a Lovasberény csapataitól vereséget szenvedtek, míg a Gyúróval ikszeltek. Egyszer szaladtak bele igazán a „késbe", Dinnyésen hatszor kellett Maráczi József kapusnak kihalásznia a labdát a gólvonal mögül. A tavalyi idényzáráskor 6. lett, most a 7. helyen végzett, közel ötvenszázalékos mérleggel a Gyúró gárdája. Négy hazai mérkőzésükből három után örülhettek, de a Vértesboglár csapata őket is megtréfálta, és sima 5-2-es vereség lett ellenük a vége.

A battyáni Méreg Nándor (pirosban) harcol a labdáért a csóri Pusztai Attilával, a párbajt előbbi, a meccset viszont a Csór nyerte. Fotó: Molnár Artúr

Némileg meglepetés az Újbarok csapatának gyengébb szereplése, hiszen az előző bajnoki év végén az ötödik helyet foglalták el, most azonban jóval szerényebb pozícióban, csupán a nyolcadikak. Három győzelmet arattak mindössze, ezek közül kettőt sikerült hazai környezetben összehozni, az alsó régióba tartozó Vértesacsa és Vereb ellen. Egy idegenbeli sikert értek el, méghozzá a Pátka II otthonából távozhattak három pont birtokában. A Lovasberény kibérelte magának a 9. helyet, mivel a tavalyi szezont is itt fejezték be, és ősszel is ugyanitt végeztek. Meglehetősen gólképesnek bizonyult a berényiek hátsó alakzata, a mezőnyben az utolsó helyen álló, negyvenhét gólt „gyűjtő" Vereb után ők kapták a legtöbb találatot, negyvenhármat. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy Gyúron hatot, Dinnyésen hetet rúgtak ellenük, de Lovasberényben az MPF Ráckeresztúr sem tudott leállni, és kilencet lőtt. Őket követi a tabellán a Vértesacsa együttese, amely az előző évben nem fejezte be a másodosztályú bajnokságot, de igazán itt sem tündökölnek. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy hétszer játszottak idegenben, de kilenc megszerzett pontjuk közül még így is nyolcat vendégként szereztek. A kilencgólos vereségek keretbe foglalták az őszi szereplésüket, a sorsolás szerint az első játéknapon a Zichyújfalu, míg az utolsón a Dinnyés csapatai voltak kilencszer eredményesek ellenük. Mögöttük leszakadva áll a Pátka II csapata, amely három vereséggel rajtolt, majd szoros meccset játszott a Zichyújfaluval, de nyerni tudott ellenük. Mindenesetre ezen kívül még egyszer tudtak győzni a Vereb ellen, és egy döntetlent értek el, a Vértesacsa vendégjátéka alkalmával. Az előző évben sem tündökölt a Vereb együttese, de az őszi szereplésük még annál is gyengébbre sikeredett. Nem nyertek mérkőzést, mindössze három döntetlenig jutottak, ráadásul azzal „dicsekedhetnek, hogy toronymagasan a legtöbb gólt kapták. Negyvenhétszer kapitulált a csapat kapusa Tarczali Zsolt, és ez több mint négygólos átlagnak felel meg. Arról, pedig még nem is szóltunk, hogy két mérkőzést le sem játszottak, mert Ráckeresztúrra, és Zichyújfaluba el sem utaztak... Így hiába szereztek három pontot, büntetés gyanánt kaptak nyolcat, és erős mínuszból kezdik majd a tavaszi idényt.

Simix Üveg-Ásvány cs:

A 11. fordulóban elmaradt találkozó pótlása:

Szabadbattyán-Csór Truck-Trailer 1-2 (0-1)

Vezette: Hemingway George Francis

Szabadbattyán: Horváth P. – Galler, Horváth F., Tóth Á., Papp Sz. – Kovács Gy., Czuczi, Méreg, Györök (Kalamár) – Herczeg (Magda), Juhász Gy.

Csór Truck-Trailer: Jankovics – Balázsik, Cserna, Farkas A., Jáni – Schőnig (Iszak), Pusztai, Szabó Zs., Katona – Právics, Szabó I. Vezetőedző: Tóth József

Gól: Juhász Gy. (52.), illetve Katona (17.), Právics (89.)

A mérkőzés játékvezetője George Francis Hemingway volt, akit nem kell bemutatni azoknak, akik csak egy kicsit is járatosak a labdarúgás világában. A magyar származású üzletember a Budapest Honvéd FC tulajdonosa immár 2006 óta. Egészen fiatal kora óta foglalkozik bíráskodással, hiszen már 15 évesen labdarúgó játékvezető lett. Kaliforniában, a regionális ligában, Magyarországon Pest megyében és a budapesti másodosztályban, és a Fejér megyei bajnokságban is vezetett mérkőzéseket. 64 esztendősen, tíz év után visszatért megyénkbe, és külön engedéllyel fizikai és írásbeli tesztek teljesítése után kapta meg újra a lehetőséget, hogy ezen a mérkőzésen dirigálhasson.

Ebben a csoportban a Mór II teljesítményét vettük górcső alá legutóbb, folytatva a sormintát következik a Jenő csapata, amely címvédőként nem vállalta a másodosztályú szereplést, és továbbra is itt folytatta. Az előző évben 22 mérkőzésen összesen két vereséget szenvedtek, ősszel ez a szám már háromra emelkedett. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy tapadnak a dobogósokra, hiszen két ponttal vannak lemaradva a második helyezett Sárszentmihálytól, a Mór II, pedig jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg őket. Azt a jó szokásukat megtartották, hogy elől rendkívül eredményesek, a listavezető Ikarus-Maroshegy után ők lőtték a legtöbb gólt, negyvennyolcnál járnak jelenleg. Az utolsó őszi játéknapon különösen elemükben voltak, akkor azt az Isztimér bánhatta, hiszen tizenegyszer mehettek közepet kezdeni. AZ őket követő Csór Truck-Trailer gárdája sokáig állt dobogós helyen, de a 10. fordulóban, hazai pályán, a Mór II ellen kikaptak, és visszaestek a negyedik pozícióba. Ezen túl az Ikarus-Maroshegytől elszenvedett 6-2-es vereség jelent pacát az értesítőjükben, de jobbnak bizonyult náluk a Tác-Csősz is. A Szabadbattyán csapata kétarcúnak bizonyult, mivel le tudta győzni a Mór II-t, döntetlent játszott a Jenővel, és hetet vágott az Isztimér, valamint a Tác-Csősz együtteseinek. Igen ám, de közben beleszaladtak az Ikarus-Maroshegy otthonában egy négyesbe, és Sárszentmihályon is hatot kaptak, és a Csókakő sem bizonyult gáláns vendéglátónak, ők, pedig egy igen gól gazdag meccsen 7-4-re győzték le őket. Az őket követő Söréd magabiztosan áll a középmezőnyben, bár az utolsó öt forduló eredményeire nem lehetnek büszkék. Azon túl, hogy csupán egyszer nyertek, négy vereséget jegyezhettek, összesen tizenkilenc gólt kaptak.

Horfer Serleg csoport:

Mezőszilas-Dég 4-1 (2-1)

Vezette: Schweighardt Róbert

Mezőszilas: Papp Cs.- Kovács Z., Szegedi I., Sülyi, Paulovics (Nagy Z.) – Bajor, Kiss Gy., Szilágyi (Szepesi), Szegedi T. – Kutasi, Porvázsnyik.

Dég: Kiss L. – Mózes Z., Borostyán G., Borostyán J. (Ruzsa), Horváth R. – Molnár O., Tóth J. (Sörös), Kiss Zs., Bacsi – Panyi (Mózes K.), Tóth Z. Vezetőedző: Ihász Imre

Gól: Porvázsnyik (7.), Sülyi (35.), Kutasi (68., 74.), illetve Kiss Zs. (25.)

Kiállítva: Mózes (87.)

A sárszentágotai Nagy Dávid (bordó mezben) próbálja terelgetni a labdát a védők gyűrűjében. Fotó: Koppán Viktor

Sárszentágota-Kisapostag 5-2 (1-1)

Vezette: Jónás Péter

Sárszentágota: Szabó V. – Fazekas, Kiss A. (Nagy D.), Matányi, Tóth P. (Nagy B.) – Komlós (Csere), Kiss J., Knapp, Virág – Rácz (Hogenádler), Szigetvári (Horváth J.).

Kisapostag: Gál Gy. – Oláh, Nagyváradi, Szabó L., Fonyó – Major, Szőcs, Hruby, Schreber – Törjék, Pék.

Gól: Szigetvári (8., 72.), Virág (52.), Fazekas (66.), Komlós (77.), illetve Hruby (37.), Szabó L. (90.)

Kiállítva: Virág (74.), illetve Fonyó (74.)

Vajta – Nagyvenyim 1-2 (1-1)

Vezette: Bíró Dániel

Vajta: Fehér – Kovács M., Polyák, Juhász B., Rupa – Tángli G., Kovács I N., Tángli Cs., Kovács D.- Szalai R., Kovács II N.

Nagyvenyim: Gregorich G.- Éliás, Orosz, Dudás, Sarok – Markovics, Szalai N., Pásztor (Varga Cs.), Miklós – Nagy I., Král.

Gól: Kovács II N. (4.), illetve Szalai N. (25.), Král (71.)

Kiállítva: Szalai N. (68.)

Iváncsa II-Beloiannisz-Cece 7-0 (3-0)

Vezette: Jakab Zoltán

Iváncsa II-Beloiannisz: Gábor – Sárközi (Páhi), László, Ruzsás (Nagy K.), Szedlák – Osuszd, Péczeli (Baka), Kovács A. (Sztefopulosz), Restár (Kovács M.) – Mágocs, Fülöp.

Cece: Bögyös P. – Berta, Kacz S., Király, Nagy T. – Halasi, Bór (Sohár), Kacz T. (Gazsó l), Flőgl (Bosnyák) – Bögyös Á., Tölgyes.

Gól: Fülöp (8., 24., 53., 86.), Mágocs (40., 76., 84.)

Perkáta-Előszállás 1-2 (0-1)

Vezette: Szűcs Zoltán

Perkáta: Puskás – Erdődi, Csányi, Tomor, Kovács R. – Bácsi, Reith, Bibel, Cislo – Varga L., Kovács J.

Előszállás: Török – Kovács Zs., Kiss Gy., Balogh N. (Ecsedi), Béres – Bognár M., Csuka (Bor), Kis (Nagy G.), Csontos – Horváth Cs. (Kercza), Alberczki. Vezetőedző: Masinka Csaba

Gól: Csányi (25.), illetve Kis (35.), Kiss Gy. (87.)

Sárbogárd-Alap 5-0 (3-0)

Vezette: Nagy Károly

Sárbogárd: Tóth I. – Szabó Kurgya, Sebestyén, Lakatos, Szabó A. – Csizmadia (Mondovics), Bognár Zs., Pásztor, Parnicsán – Czinka (Bognár T.), Simon J. Vezetőedző: Mondovics Zoltán

Alap: Aranyos – Bauer Á., Kiss I. (Bölcskei), Bauer B., Kiss T. – Kaszás, Imre, Szopori, Major – Bánóczki, Lakatos (Kiss M.)

Gól: Pásztor (28., 41.), Parnicsán (44., 78.), Simon J. (51.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!