Foci

2015.08.01. 19:12

Nagy küzdelemben kerekedett felül a Puskás Akadémia FC a Paksi FC ellen

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Puskás Akadémia FC Pekár László találatával legyőzte a Paksot.

Káldor András

Puskás Akadémia FC– Paksi FC 1:0 (1:0)

Felcsút, 1261 néző. Vezette: Solymosi (Király K., Georgiu).

Puskás Akadémia: Pogacsics – Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar – Pintér B. (45., Polonkai), Márkvárt – Pauljevic, Lencse (89., Hudák), Pekár – Tischler (45., Sallai R.). Vezetőedző: Robert Jarni

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kesztyűs (70., Frőhlich, -), Kecskés (59., Szakály D.)- Könyves (59., Kővári), Bertus, Bartha – Balázs Zs. Vezetőedző: Csertői Aurél

A felcsútiak nagyon megküzdöttek a három pontért. Fotó: Koppán Viktor

A mérkőzést gyászszünet előzte meg, a szombaton 57 éves korában elhunyt Mózner Jánosra emlékeztek, aki hosszú éveken keresztül dolgozott az akadémián, és egy ideig a felnőttcsapatot is irányította.

Már 3. percben megszerezhette volna a vezetést a hazai gárda, Pekár László bal oldali bedását az ötösről bólintotta mellé Lencse László. A 13. percben Branko Pauljevic jobb oldali beadását Kecskés Tamás elvétette, így Pekárnak lehetősége volt rálőni 23 méterről a bal felső felé, Molnár P. nem érte volna el, de a labda elzúgott a bal felső sarok mellett. A 29. percben az első komolyabb vendéglehetőség még jobban meghozta a paksi drukkerek hangját, Bertus Lajos emelt egy szabadrúgást a tizenhatos bal sarkához, ahol Szabó János zavartalanul fejelhetett, a labda a felső lécet találta el a bal saroknál. A 40. percben aztán már gólnak örülhettek a hazai hívek, Szabó János vesztett el egy labdát a pálya közepén, Pauljevics megszerezte, végigszáguldott a jobb szélen, beadását Molnár még kiütötte, a kipattanót azonban az érkező Pekár 13 méterről a kapu közepébe bombázta. 1:0.

 

A szünet után lendületesebbnek tűnt a vendéglátó együttes, sorra dolgozta ki a helyzeteket Robert Jarni csapata, míg a Paks inkább kontratámadásokkal operált. Ezek közül a 66. percben kis híján gólt is szerzett a zöld-fehér csapat, Szakály Dénest kiugratták a bal oldalon, aki futtából, 17 méterről lőtt, de néhány centivel a bal alsó mellett kiment a labda. A 86. percben a csereként beállt Frőhlich Roland lábában volt az egyenlítés, szép cselekkel két hátvédet is becsapott, de 16 méteres lövése cél tévesztett. A Puskás Akadémia megérdemelt győzelmet aratott, immár második sikerét elérve az idei szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!