Foci

2014.12.06. 17:09

Puskás siker Miklós-napra

Pécs, Felcsút - Az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Puskás Akadémia FC csapata Pécsett szerzett újabb értékes pontokat, ezzel is köszöntve névnapján mesterét, Benczés Miklóst.

Káldor András

Pécsi MFC – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Pécs, 700 néző

Vezette: Erdős (Tóth II. V., Bozó)

PMFC: Helesfay - Nagy J., Horváth A., Causic, Mohl - James – Frank (Kővári, 84.), Szatmári, Márkvárt (Pölöskei P., 80.), Rácz (Heffler N., 84.) - Frőhlich. Vezetőedző: Robert Jarni.

Puskás Akadémia FC: Danilovics – Margitics (Lorentz, 13.), Kelic, Tar, Vaszicsku, Gohér - Szélesi, Polonkai, Sallai R. (Szakály D., 46.) - Lencse, Tischler (Harsányi, 88.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Sárga lap: Nagy J. A illetve Danilovics, Polonkai

Az már a találkozó kezdetét megelőző sípszó előtt látszott, nem úgy fog bekerülni ez a mérkőzés az évkönyvekbe, hogy kifogástalan talajon feszülhettek egymásnak a csapatok. Sártenger borította a napok óta tartó csapadékos időjárásnak köszönhetően a Stadion utcai létesítmény centerpályáját, szakadt az eső, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy bizony korcsolyáztak a játékosok. Mindenesetre idejekorán, a 3. percben már veszélyes helyzetet alakított ki a Puskás, más kérdés azonban, hogy Lencse László baloldali beadása lecsúszott, ám így lett veszélyes, de az első élvonalbeli meccsén védő Helesfay Donát még ki tudta tornázni a léc alól. Majd a 19. percben ismét a pécsi hálóőr volt a főszereplő, Polonkai 23 méteres félmagas, bal sarokra tartó lövését hárította bravúrral. A folytatásban is inkább a Fejér megyei alakulat dolgozott ki több helyzetet, és a 30. percben igen közel kerültek a Benczés-tanítványok ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. Gohér Gergő ívelt balról a kapu elé, Helesfay elindult a labdára, de látva védőit megtorpant, de érkezett Sallai Roland, aki két ember közül kapura is csúsztatott 8 méterről, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A szünet után már a vendéglátóknál is kihagytak egy nagy lehetőséget, az 55. percben Andrej Causic előreívelt labdájára Fröhlich Roland csapott le a 16-oson belül, majd kapura lőtt 10 méterről, de Tar Zsolt ragyogó ütemben lépett közbe, és szögletre tudott menteni. A 63. percben Szatmári Roland ugratta ki Frank Richárdot a jobb oldalon, ő a középen kilépő Márkvárt Dávidhoz játszott, de lövése centikkel szállt el a jobb kapufa mellett. Aztán a 70. percben megtört a jég, Lencse balról érkező beadását Tischler Patrik két védő között öt méterről bólintotta a bal sarokba. 0-1. A 83. percben a frászt hozta a felcsútiakra Szatmári, jobbal csinált egy cselt, majd ballal kis híján szétlőtte a felső lécet. Az utolsó percben még Gohér csúszott el, így a csereként beállt Kővári Róbert elé került a labda, 7 méterről lőtt, Renato Kelicnek a gólvonalon kellett mentenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!