Foci

2011.07.27. 07:15

Közel félmillió eurót kap Dzsudzsák után a Debrecen

A klub számításai szerint mintegy 450-500 ezer eurót kap a Debrecen az orosz Anzsi Mahacskalától egykori labdarúgója, a nyáron Oroszországba szerződött Dzsudzsák Balázs nevelési költségeként.

MTI

Szima Gábor klubelnök kedden a piros-fehérek hivatalos honlapján elmondta: a nemzetközi átigazolási szabályzat rögzíti, hogy az az egyesület, amely egy játékost 12 és 23 éves kora között nevelt, költségtérítésre jogosult.     "Dzsudzsák Balázs 13-tól 21 éves koráig volt a DVSC játékosa. Bár nem tudjuk a pontos vételárat, számításaink szerint mintegy 450-500 ezer euró illeti meg a DVSC-TEVA-t, amit az átigazolás megtörténte után 30 napon belül kell megkapnia a klubnak" - fogalmazott az elnök.    
Hozzátette: mivel 12 és 13 éves kora között Dzsudzsák a Nyíradony játékosa volt, így ők is részesülnek nevelési költségből, ahogyan a középpályást 21 és 23 éves kora között foglalkoztató holland PSV Eindhoven is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!