Foci

2016.02.03. 18:35

Stegersbachban, a helyiek ellen lépett pályára a Csákvár FC

Bük - A nyugati határszélen gyakorol az NB II-ben 7. helyen telelő Aqvital FC Csákvár. Legutóbbi edzőmeccsüket 9-1-re nyerték Ausztriában.

Horog László

Ötven. Mondom, ötven - közli Bognár György, a csákváriak szakmai igazgatója a büki sporttelep műfüves edzőpályáján. Fekvőtámaszokkal kezdték a tréninget a labdarúgók, enyhe büntetés gyanánt, ugyanis nem akadt senki, aki a labdákat és tréninghez használt bójákat a buszról lecipelte volna, az egykori válogatott futballista bíbelődött ezekkel. Futás, majd játék következett, aztán kétérintő, majd egyérintő. A kapus, Gróf Dávid, a döntően a Vasashoz kapcsolódó, de a 90-es évek elején a Videotonban is szereplő Gróf Attila fia is szerepet kapott utóbbiban. Grofó - a társak és a szakmai stáb tagjai is így hívják - kérdezett, mielőtt beszállt a játékba. Biztos, hogy akarjátok? Ugyanis be fogok csúszni! - közölte a hálóőr, aki be is váltotta vállalását, amikor érkezett, mezőnyjátékosok a sikeres passzok után azonnal emelték a lábukat. Az edzés záró momentumát a felső léc eltalálása jelentette a 16-os vonaláról, elsőként a védő Racskónak sikerült, azonnal mehetett inni az öltözőbe készített forró teát, majd érkeztek a többiek is, mindössze Grofó labdái nem értek célt. A sokadig kísérlet után Bognár megkönyörült rajta, számára is lezártnak tekintette a tréninget. Nem is kell tökéletesen rúgnia, védjen jól, ahogy tette az ősszel is - közölte a szakvezető.

Az edzések mellett természetesen meccsek is szerepelnek a programban, legutóbb az ausztriai Stegersbachban léptek pályára a csákváriak. A házigazdák tavaly még a harmadik vonalban vitézkedtek, a nyáron zuhantak egy osztályt, komoly fiatalításba kezdtek, jelenleg 10. helyen állnak a negyedik vonalban. A vendégek Gróf - Pintér, Racskó, Spandler, Baranyai - Fényes, Bakos, Nyilasi, Kocsis, Molnár Cs. - Makrai összeállításban léptek pályára, cserét nem eszközölt a szakmai stáb. A hazaiaknál két honfitársunk jutott szóhoz, a pályafutását döntően a Honvédban töltő balhátvéd - ezúttal támadó középpályásként bevetett - Hajdu Norbert, valamint a 16 éves, a honi, korosztályos együttesekben rendszeresen szereplő, amúgy a Sturm Graz akadémiáján nevelkedő, Németh Gergő. A főszerepet nem utóbbiak vitték, hanem a csákváriak, akik végig fölényben futballoztak. Kilencet rúgtak és mindössze egyet kaptak, Makrai volt a meccs hőse, hatszor volt eredményes. Rajta kívül Molnár, Racskó és Nyilasi köszönt be, 4-0-ás félidő után 9-1-es, kiütéses vereséget mértek a házigazdákra, a Stegersbach gólját Siegl szerezte, büntetőből.

- A hazai gyakorlások és edzőmeccsek után érkeztünk Bükre - mondja Toldi Gábor, vezetőedző. - Remek körülmények között gyakorolhatunk, egy éve is itt edzőtáboroztunk. Lassan a célegyenesbe érünk, úgy gondolom, jó úton járunk, optimista vagyok a tavaszi idénnyel kapcsolatban.

A keretben komoly változás voltak a télen, többen távoztak, mint jöttek, az érkezési oldalon Pintér Bence, Spandler Csaba és Karacs Roland szerepel. A büki gyakorlások remek hangulatban zajlanak, leszámítva a szerda délutánit, a fiúk szakadó esőben végezték a feladatokat. Jócskán eláztak, mire lezárult a foglalkozás. Csütörtökön délután a Szombathelyi Haladás vegyes csapatával találkoznak, amelynek magját a Kuttor Attila által vezényelt U19-es együttes jelenti, kiegészülve a felnőtt gárda néhány, eddig túl sok lehetőséghez nem jutó futballistájával. A Csákvár edzőtáborozása szombaton zárul a nyugati határszélen, hazafelé megállnak Tatabányán, 13 órakor vívnak edzőmeccset az NB III-as házigazdákkal. Hétfőtől pedig otthon folytatják a munkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!