Foci

2015.08.18. 17:16

Kovács Zoltán a Vidi sportigazgatója

Zajlanak az események a Sóstói Stadionban, klubigazgató helyett lett sportigazgató, Burcsa Győzőt Kovács Zoltán váltotta az emeleti irodában, egy szinttel lejjebb, az öltözőben papíron még Bernard Casoni a főnök, gyakorlatban azonban valószínűleg már nem.

Bobory Balázs

Két nappal az Európa Liga rájátszásának első mérkőzése előtt nem közvetlenül a futballszakma a fő téma a Videoton FC labdarúgó-csapatának házatáján, hanem a válságmenedzselésé.

A hétfőn távozó Burcsa Győző klubigazgató utódját szinte azonnal sikerült megtalálni, mégpedig az újpesti legenda, Kovács Zoltán személyében, aki sportigazgatói beosztásba került, korábban már dolgozott hasonló szerepkörben a lila-fehéreknél, Diósgyőrben, ebben a szezonban pedig a másodosztályú Siófok csapatánál.

- Nagyon hirtelen jött ez a felkérés, amelyre nem mondhattam nemet, hiszen Magyarország egyik top klubjáról van szó. A keretben kiváló labdarúgók vannak, akik egyértelműen sokkal jobb teljesítményre képesek, mint azt a jelenlegi eredmények mutatják. Hamarosan egyesével minden játékossal le fogok ülni átbeszélni a helyzetet. A mai naptól kezdve azon dolgozom, hogy a Vidi minél előbb kilábaljon a gödörből. Ennél többet azonban jelenleg nem szeretnék mondani, mert nyakunkon a Lech Poznan elleni Európa-liga mérkőzés, és most minden energiánkkal arra a feladatra kell összpontosítanunk. Majd, ha Lengyelországból visszatérünk, akkor természetesen örömmel beszélek a további terveinkről - mondta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.

Lapzártánkig továbbra sem érkezett hír arról, hogy mi lesz Bernard Casoni vezetőedző sorsa. Nagyon úgy tűnik, hogy a francia szakemberrel nem egyszerű megállapodni az elválás feltételeiről, de távozásának ténye szinte biztos, hiszen úgy tudjuk, az edzéseket az eddigi pályaedző, Pető Tamás tartja, és csütörtökön, Poznanban is ő meccsel.

Fotó: Molnár Artúr

Azt is hallani, hogy az előző szezonban pályaedzőként, a nyártól utánpótlás-vezetőként dolgozó Nagy Mihály is távozik, bár a hírek szerint ezt vele még senki nem közölte.

A helyzet nem egyszerű, sőt, azt is mondhatjuk, hogy kissé zűrzavaros, a játékosoknak pedig ezeket a körülményeket kell kizárniuk, és egy jó eredményt elérniük Lengyelországban.

A Lech Poznan az előző szezonban elsőként zárt hazája bajnokságában, keretében három magyar labdarúgó is található, Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, valamint Holman Dávid.

Korábban úgy volt, hogy a csütörtökön, 21 órakor kezdődő mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik majd egy UEFA által kirótt büntetés miatt, ám ezt a döntést pár napja megváltoztatták, így vélhetően telt ház várja majd a csapatokat.

A piros-kékekkel egészen biztosan nem utazhat el Filip Pajovics. A szerb hálóőr a hétfő délutáni edzésen ütközött egy csapattársával, és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy mentővel kórházba kellett szállítani.

Szerencsére a keddi vizsgálatok után az orvosok megállapították, hogy Pajovics nem szenvedett agysérülést, a hálóőrt meglátogatta Kovács István, Gyurcsó Ádám, az új sportigazgató, Kovács Zoltán, valamint Balogh Attila ügyvezető is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!