Foci

2010.05.04. 17:50

Görcsös akarásnak vereség lett a vége a Vidi meccsén

Székesfehérvár - A Videoton FC labdarúgói kedden hat órától a Sóstói Stadionban az MTK-val játszottak.

Matók János

 

Szinte egész nap verőfényes napsütés jellemezte az időjárást a város térségében, hogy aztán a kezdésre beboruljon az égbolt. Lassan gyülekeztek a nézők a lelátókon, talán a szurkolóknak is szokatlan volt a keddi időpont. Így aztán annyian nem foglaltak helyet a lelátókon, mint legutóbb a Fradi elleni mérkőzésen, de azért szép számmal érkeztek drukkerek, hogy győzelembe hajszolják a Vidit az MTK ellen. Feltűnt, hogy a sajtóteraszon rengeteg megfigyelő - hazai és külföldi -, szakmabeli és menedzser ült, de szokásához híven Magyarország miniszterelnök-jelöltje, Orbán Viktor is elfoglalta a megszokott helyét Eperjes Károly társaságában. Az ünnepélyes kezdőrúgást ezúttal Kovács Ferenc és Horváth Lajos, az UEFA-kupában legendás Vidi egykori mesteredzője és sportorvosa végezte el. Az első helyzet a 2. percben Nikolics előtt alakult ki, de lendületét veszítve lőtt a kapura, így Szatmári kapus hárított. Távoli lövésekkel kísérletezett a vendég, veszélytelenül. Lassan csordogált a mérkőzés, egyik csapat sem rángatta fejvesztve az istrángot. A 13. percben viszont Pál készítette elő a vendégek gólját, de passzáról lemaradtak a társai. A Vidi szempontjából nem tűnt egyszerűnek a mérkőzés, ám ez előre tudható volt. Nem tudni miért, de mintha ólomlábakon mozogtak volna a hazaiak. A 29. percben büntetett is az MTK: Lázok 30 méteres szabadrúgása Sebőkről kipattant, s az érkező Szatmári  L. 5 méterről perdített a kapuba, 0-1. Volt alkalom az egyenlítésre, ám a 39. percben Alves 8 méterről tiszta helyzetben fölé bombázott. Volt is fütty a félidő lefújásakor, de biztatás is elhangzott.
Alapos a gyanú, hogy a szünetben nem a béke szigete lehetett a hazaiak öltözője, valahogy fel kellett rázni a látszatra tartóselem nélkül játszó futballistákat. Viszont ennek az első tizenöt percben a nyomát sem láthattuk, sőt, már-már egymással is veszekedtek a hazaiak. Egészen a 60. percig, amikor Lipták 15 méteres bombáját Szatmári bravúrral hárította, majd a 65. percben is, akkor Lipták 30 méteres szabadrúgását hárította. Pillanatok múlva Nikolics a kapufát találta el, már érett az egyenlítés. Nyomott a Vidi, görcsösen akartak a hazaiak, de hiába. Húzta az időt az MTK, de már nem csak ezért méltatlankodott hangosan a hazai közönség. Érthető is volt a reakciójuk a Vidi játéka miatt. Valamit sürgősen tenni kell a csapattal. Amíg nem késő, és nem csuklanak össze pont a bajnokság végén. Ilyen rosszul mégegyszer nem játszhat a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!