Foci

2012.07.05. 14:33

Felkérték a Bicskét az NB III-ra

Bicske - Papíron kiesett Bicske labdarúgó-csapata az NB III Duna-csoportjából, ám az egyesület felkérést kapott, hogy folytassa harmadosztályban. A klub vezetősége vacilál.

Bobory Balázs

Az első NB III-as idényében sporttörténelmet írt a Bicskei TC ötödik helyezésével, a sporttörténelmi, centenáriumi esztendőben kiesett a harmadosztályból.
A 100 esztendős klub az őszi gyengélkedést követően későn állt talpra a tavasszal, ráadásul az utolsó két fordulóban a riválisok megtáltosodva verték az addig remeklő ellenfeleiket, búcsúzott a Bicske.
 
- Valóban gyenge volt az ősz, morálisan szétesett az együttes, ezen a télen szerettünk volna változtatni - mondta Széplaki Árpád, a BTC elnöke. - Úgy éreztük, sikerült jól erősíteni, ennek ellenére csak az utolsó fordulókra állt össze a csapat,  így hiába játszottunk jól a hajrában, kiestünk. Hozzáteszem: szerencsénk sem volt, az utolsó fordulóban a Sárisáp ellen a 88. percig vezettünk, ha győzünk, bentmaradunk, ekkor tizenegyest ítéltek ellenünk, gólt kaptunk... Közben a rivális fővárosi csapatok érdekes eredményeket produkáltak  és olyan  együtteseket vertek, akik addig meneteltek a tavasszal...

A Bicske papíron kiesett, ám a klub felkérést kapott az MLSZ-től, hogy folytassa az NB III-ban.
 
- Az elnökség folyamatosan tárgyal a jövőről, egyelőre nem tudjuk, mi lenne a jobb megoldás - folytatta Széplaki.  - Ami biztos: pénteken benevezünk a megyei I. osztályba, mert ott lejár a határidő. A második csapatunk feljutott a megye II-be, Erdész Ferenc szépen összefogta a saját nevelésű fiatalokat, ha végül nem indulunk a harmadosztályban, akkor egy csapatunk lesz és ott többen szóhoz juthatnak a bajnokcsapat tagjai közül. Ebben az esetben a szakmai stábban is lesz változás, házon belül találunk megoldást. Ha az NB III mellett döntünk,  a további kérdésekről akkor beszélünk, ha meghallgattuk az edzőnk,  P. Nagy László beszámolóját, szezonértékelőjét.

Az elnök szerint péntek estig döntés születik a kérdésben, hiszen az elnökség csütörtök este is találkozik és vélhetően még pénteken is megvitatja a kérdést.
Tudvalevő az is, hogy a BTC szakmai kapcsolatot ápol a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, nos, ez a megállapodás mindenképpen él a továbbiakban is, de természetesen más feltételekkel akkor, ha az NB III-ban szerepel az együttes és mással, ha a megyei I. osztályban.

A döntésről később beszámolunk, vélhetően nem csak Bicskén izgulnak, mi lesz a csapat sorsa, hanem néhány megyei I. osztályú csapatnál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!