Foci

2016.10.02. 17:51

Fehérváron is szárnyalt a Linz EBEL - Félelmetes második harmadot produkáltak az osztrákok, hamar eldöntötték a meccset

Székesfehérvár - A bajnokesélyes Black Wings Linz elvette a Fehérvár AV19 hazai veretlenségét az EBEL 6. fordulójában.

Ferencz Balázs

A pénteki, Grazban elszenvedett 3-0-s vereség után Benoit Laporte a fegyelmezettséget hiányolta a csapattól, s kevesebb kiállítást kért játékosaitól a vasárnapi fellépésre. Azonban a tabellamásodik, és eddig gólhengert üzemben tartó Linz nem tartozik a könnyen fogható ellenfelek közé. Mégis, agresszívan, nagy lendülettel kezdett a Fehérvár AV19, melynek sorait ismét alapossan átvariálta a kanadai-francia tréner. A legfrissebben talán Maylan kezdett, a 2. percben a kapu mögül pattintotta volna a kapus hátsó felére, vagy korijára a korongot, de Janny résen volt. Még ugyanebben a cserében távolról tüzelt, a kapus botos kesztyűjéről vágódott a mezőnybe a pakk.

Továbbra is a hazaiak domináltak, Szabó Dániel lökete zúgott a kapu felé, Janny a vállával épphogy védeni tudott. Az 5. percben Vas ütközött le egy osztrákot, erre Rob Hisey gyógyszere elgurult, hátulról támadt Vasra, ütni kezdte, de az ökölpárbajt a magyar legény nyerte. A Linz tiszta lövést nem eresztett meg a 7. percig. Ekkor azonban Owens a vendégek kékvonalánál adta el a korongot, villámgyorsan indult az emberhátrányban hokizó Linz, és Oberkofler nem hibázta el a ziccert, Rajna lábai között lőtt a hálóba, 0-1. Egyre több időt töltöttek a hazaiak a büntetőpadon. de még így is meg tudtak indulni kettő az egyben, Makowski azonban mellé bombázott. Janny babonába kezdett, Szirányi lopózott fel, a bal alsóra keményen meglőtt korongját lábbal védte a kapus. Kóger is tesztelte az osztrákok hálóőrét, de az nem dőlt be a tréfának. A harmad vége felé emberelőnyben mindössze egy kaput eltaláló lövésre futotta, Vas János piszkáját is fogta Janny, míg Rajnának különösebben nem kellett tornáznia a ketrec előtt. Rögtön a középső periódus elején Rajnának kellett vetődve nagyot védenie, McLean nézte ki magának a rövid felsőt. Rögtön jött aztán a csattanós válasz. A 22. percben Maylanék fektették el Janny kapust, a korong Vas János elé került, aki kihasználva a kapu előtti kavarodást, távolról a hálóba helyezett, 1-1.

Fehérvár AV19-Black Wings Linz 2-5 (0-1, 1-4, 1-0)

Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 2659 néző. V.: Trilar, Babic.

Fehérvár: Rajna - Sagert, Szabó D. 1, Kóger, Sarauer, Sofron - Owens, Makowski, Courchaine, Vas J. 1, Maylan (1) - Szirányi, Manavian, B. Orban, Erdély, Sárpátki - Orbán A., Reisz, Kocsis, Bodo. V.edző: Benoit Laporte.

Linz: JANNY - Piche (1), PALIN (2), Lebler (1), B. MCLEAN 2 (1), Hofer (1) - R. Lukas, Dorion, Oberkofler 1(eh), Hisey, DaSilva - Altmann, D’Aversa (1), Broda 1, Schofield (1), Gaffal 1 - Kirchschläger, Mayrhauser, Loik, Ph. Lukas, Moderer (1). Vezetőedző: Rob Daum.

Kiállítások: 23 illetve 21 perc. Kapuralövés: 33-28

Tűzijátékot rendeztek a fehérváriak, de nem sikerült fordítani. Ellenben a 27. percben McLean alaposan megforgatta az alapvonal mögött Sarauert, majd a ketrec mellől a kapuba kanyarította a pakkot, 1-2. Beszorította a Linz a fehérvári együttest, Rajnának is akadt dolga az osztrák nyomás alatt. Nem is bírták sokáig a kék-fehérek, a32. percben Stefan Gaffal is betalált közelről, 1-3. A Linz továbbra is pörgött, a korong „flipperezett” a lábakon, s Brodáról pattant Rajna hálójába, 1-4. Ezzel még nem volt vége, a harmad zárásaként McLean második találatával eldőlt a meccs, 1-5.

A záró játékrészben is főként Rajna előtt adódtak munkás feladatok, melyeket látványos védésekkel oldott meg. A Linz uralta a játékot, a Volánnak nem volt esélye a felzárkózásra. A mérkőzés hajrájában a fiatal Szabó Dániel kozmetikázott, távolról emelt a bal felsőbe, 2-5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!