Foci

2013.12.06. 13:55

Fehérvári döntő volt a Főnixben

Székesfehérvár - Decemberben minden hét végén gyerekzsivajtól hangos a fehérvári Főnix-csarnok, ahol megmutatja magát szinte a teljes fehérvári futballutánpótlás.

Bobory Balázs

Az elmúlt hét végén először szombaton a 2004-ben születettek léptek pályára. Tizenhat együttes szerepelt a műfüvön, a szervezők két nyolcas csoportot alakítottak ki, ahonnan az elődöntőkbe az első két helyezett jutott.

A tornagyőztes Főnix-Gold FC, középen az edző, Kovács Attila. Fotó: Horváth Péter

Szerencsére ez mindkét fehérvári alakulatnak sikerült, a házigazda Főnix-Gold FC másodikként lépett tovább, akárcsak a másik csoportból a Videoton. Utóbbi az elődöntőben a Sopront győzte le büntetőkkel, míg a másik ágon hasonló izgalmak után múlta felül a PMFC-t a Főnix csapata.

A bronzmeccset a soproniak nyerték 3-1-re, ezután jöhetett a döntő, amelyet a Főnix magabiztos játékkal nyert meg 2-0-ra.

A torna legjobb kapusa Dala Martin lett, míg a legtöbb gólt Kovács Dominik szerezte, mindketten a Főnix játékosai. A torna válogatottjába a Videotonból Szombati Benedek és Berki Marcell, a Főnixből Horváth Hunor és Menyhárt Zsombor került be.

Másnap a 2003-asok küzdöttek meg az érmekért, ezen a napon már nem voltak ennyire sikeresek a fehérváriak, a 24 csapatos tornán a Főnix és a Vidi sem jutott tovább csoportjából. A tornát a szombathelyi Lurkó nyerte a Pécs és a Slovan Bratislava előtt.

Most szombaton a 2000-esek, vasárnap a 2001-esek lépnek pályára a Főnixben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!