Foci

2010.06.17. 20:36

Cserejátékosok góljaival nyert Mexikó

Csereként beállt játékosainak góljaival nyert csütörtökön Mexikó Franciaország ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulós mérkőzésén.

MTI

A közép-amerikai gárda története során először győzte le vb-összecsapáson európai riválisát, a két együttes eddigi három találkozóján ugyanis két francia siker mellett egy döntetlen született.
A mexikóiak góljait a cserepadról beállt Hernandez és Blanco szerezte, utóbbi büntetőből talált be.
A csoport másik mérkőzésén, szerdán este az uruguayiak 3-0-ra verték a házigazda dél-afrikai válogatottat.


 A csoport, 2. forduló:
Mexikó-Franciaország 2-0 (0-0)

Polokwane, Peter Mokaba Stadion, 35 ezer néző, v: Halil al-Gamdi (szaúdi)
    gólszerzők: Hernandez (64.), Blanco (78., 11-esből)
    sárga lap: Franco (4.), Juarez (48.), Moreno (49.), Rodriguez (82.), illetve Toulalan (45.), Abidal (78.)

Mexikó:
Perez - Osorio, Moreno, Rodriguez, Salcido - Juarez (Hernandez, 55.), Marquez, Torrado - Dos Santos, Franco (Blanco, 62.), Vela (Barrera, 31.)

Franciaország:
Lloris - Sagna, Abidal, Gallas, Evra - Toulalan, Diaby - Malouda, Ribéry, Govou (Valbuena, 69.) - Anelka (Gignac, a szünetben)

 64. perc: Hernandez kapott kitűnő kiugratást a leshatáron, majd elhúzta a labdát a kifutó Lloris mellett, s higgadtan a kapu közepébe gurított (1-0).
78. perc: Barrera iramodott meg a jobb oldalon, Abidal pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a 16-oson belül. A megítélt büntetőt a szintén csereként beállt Blanco lőtte a kapu jobb alsó sarkába (2-0).

Az első 20 perc kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, majd a franciák vették át az irányítást, s igyekeztek beszorítani ellenfelüket. A szünetig nem változott az összkép, a két gárda felváltva alakított ki lehetőségeket, a kapuba azonban egyik sem talált be.
A második félidőben folytatódott a nagy iramú játék, majd a 64. percben a csereként beállt Hernandez elképesztően pontos labdát kapott, s megszerezte a vezetést Mexikónak. A franciák nem tudtak újítani, majd helyzetük szinte teljesen reménytelenné vált a 78. percben, amikor a Barrera által kiharcolt tizenegyest Blanco értékesítette. A közép-amerikaiak az utolsó tíz percben megtartották előnyüket, s megérdemelten szerezték meg a győzelemért járó három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!