Foci

2010.05.25. 11:24

Csalódást keltett a portugál válogatott

Hatalmas csalódásként értékelte a portugál sajtó a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatott gólnélküli döntetlenjét, amelyet Carlos Queiroz tanítványai hétfőn, a világranglista 117. helyén álló Zöld-foki Köztársaság ellen értek el.

MTI

"Már az első teszten megbuktunk" - írta az A Bola című sportnapilap kedden, míg a Record című újság azt emelte ki, hogy Cristiano Ronaldo a Real Madridban 33 gólig jutott az idény során, a válogatottban azonban 15 hónapja képtelen betalálni.
A Público újságírója értékelésében úgy fogalmazott: "ritmus és ötlet nélkül futballoztunk, s a kaput is alig tudtuk eltalálni." A tudósítások szerint a találkozón a portugálok akarata érvényesült, azonban igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk.
Queiroz együttese a magyar válogatott selejtezőcsoportjában másodikként végzett, s a pótselejtezőn Bosznia-Hercegovina kétszeri legyőzésével jutott ki a világbajnokságra. A hétfői döntetlennel hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatuk szakadt meg, az összecsapáson ráadásul izomsérülést szenvedett a középpályás Tiago.
A portugálok a június 11-én kezdődő vb-n a brazilokkal, az elefántcsontpartiakkal és az észak-koreaiakkal találkoznak a csoportkörben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!