Foci

2009.12.01. 14:00

Bundabotrány: egyre több az érintett csapat

FMH - A nemzetközi futball bundabotrány a jelek szerint sokkal jobban érinti Németországot, mint ahogy azt a bochumi államügyészség a közelmúltban feltételezte.

MTI

Miközben az ügyészség tíz nappal ezelőtt arról beszélt, hogy a megvesztegetési-fogadási botrány az országban idén összesen 32 másod- és harmadosztálybeli, valamint területi bajnokit érint, keddi sajtójelentések szerint a bundameccsek száma ennek többszöröse. Legkevesebb 60 találkozón történtek megvesztegetések idén és az elmúlt években. A manipulációk állítólag 80 százalékban sikeresek voltak, azaz a kívánt eredmény született. Egy idézett forrás 2007-ből négy, a második ligából kiesett együttest is megemlített, így a Rot-Weiss Essent, az SpVgg Unterhachingot, a Wacker Burghausent és az Eintracht Braunschweiget. 
A bochumi ügyészség azóta nem foglalt állást az ügyben, és minden megkeresést elhárított arra hivatkozva, hogy zajlik a vizsgálat. Közben a sajtóban egyre több találgatás jelent meg, és egyre több az állítólagosan érintett csapat.  Ezzel párhuzamosan gyarapodnak az  - úgymond - jól értesült források is, köztük olyanok, amelyek saját bevallásuk szerint a nemzetközi fogadási maffia köreiből szerezték információikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!