Foci

2009.12.02. 18:24

Bundabotrány: az Interpol is beszáll

FMH - Az Interpol támogatására is számíthat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a fogadási csalások felderítésében.

MTI

"Komoly segítséget kaptunk az illegális fogadások visszaszorításáért folytatott küzdelmünkben" - jelentette be Joseph Blatter FIFA-elnök a szövetség végrehajtó bizottságának szerdai, fokvárosi ülését követően. - Nagyon nehéz egy olyan, a labdarúgást túszként fogva tartó rendszert felderíteni, amelyben sok a második, harmadik ligás szereplő. Ezért is örömteli, hogy az Interpol támogatja a kezdeményezésemet, hogy hozzunk létre egy egységet, amely a törvénytelen fogadások felderítésével foglalkozik a sportban általánosan, és különösen a labdarúgásban."
Két és fél hete a bochumi államügyészség jelentette be, hogy a gyanú szerint kilenc ország - köztük Magyarország is - érintett a legújabb futballbotrányban. A botrány felgöngyölítésében kezdettől fogva közreműködik az európai sportági szövetség (UEFA), amely saját vizsgálatot is folytat. Ennek egyes részleteit ismertetve a múlt héten közölte: az előzetesen gyanúsnak talált több mint negyven mérkőzés közül tovább vizsgál hét nemzetközi kupatalálkozót - többek között a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1) -, s öt klubot, köztük a Honvédot nevezte meg érintettként. 
Ezekkel párhuzamosan az egyre terebélyesedő bundabotrányban  mind több országot - így Magyarországot is - érintően érkeznek hírek arról, hogy mely mérkőzésen történtek, történhettek megvesztegetések, illetve hol fordultak elő erre vonatkozó kísérletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!