Foci

2012.06.09. 06:17

Bozsik Péter: a spanyolok a legjobbak

Székesfehérvár - A lengyel-görög mérkőzés előtt Bozsik Péter volt szövetségi kapitány véleményére voltunk kíváncsiak az Európa-bajnokságról.

Matók János

-Jó mérkőzéseket várok, hiszen sok jó csapatot láthatunk a tornán - kezdte Bozsik Péter, volt szövetségi kapitány, majd így folytatta: - Olyan együttesek, amelyek látványos és eredményes játékra képesek. Gondolok itt a spanyolokra, de ilyenek a németek, a hollandok, a franciák, és egy kicsit a lengyelek is. Azt gondolom, hogy élvezetes Európa-bajnokságban lesz részünk. Ugyanakkor olyan meglepetésre, mint amit korábban a végső győzelmükkel a dánok és a görögök is okoztak, most nem várok, de a meglepetés azért is meglepetés, mert senki sem számít rá.



Én úgy gondolom, hogy ezúttal a spanyol, francia, német és holland négyesből jön majd ki a végső győztes. Nem tudom nagyon elképzelni, hogy közéjük valaki oda férjen. Ami a szakmaiságot illeti, extra újdonságot nem várok a csapatoktól. Hiszen a futball is egy picit globalizálódik, a nemzeti sajátosságok is kezdenek eltűnni. De az adott nemzetre érvényes jellemző dolgok, így például a spanyolokra érvényes technikai fölény miatt, eleve számíthatunk arra, hogy majd kitől mit kapunk. Amúgy szerintem a spanyolok a legjobbak.

Cikkeink a 2012-es Eb-ről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!