Foci

2014.11.05. 13:01

Bővülő utánpótlás Tordason

Tordas - Igazi fociünnepet varázsoltak a szervezők a Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 12. fordulója köré Tordason.

Ferencz Balázs - Farkas Örs

A megye első osztályú labdarúgó bajnokságába idén feljutó Tordas egyre jobb formát mutatva vitézkedik a pontvadászatban, de a fejér megyei településen nem csupán a felnőttekre koncentrálnak. A megszokottól eltérően a Tordas–Dunafém-Maroshegy megyei I. osztályú találkozók programja kiegészült egy utánpótlás-seregszemlével a múlt hét végén.

A Tordasi Hangyák Focitanoda növendékei a megye I-es felnőtt mérkőzés előtt játszottak. Fotó: Farkas Őrs/Tordas

Az ifjúsági mérkőzést követően a Tordasi Hangyák Focitanoda nebulói is megcsillogtatták tudásukat, ugyanis a nézők összesen három kispályán követhették figyelemmel a hazai utánpótlás labdarúgás kiváló tehetségeit. A korosztályok között rendezett félórás játékon összesen közel ötven 13 évnél fiatalabb rúgta a bőrt. A kicsik a mérkőzéseiket követően a felnőtt csapatok oldalára szegődtek, amelyek így a mérkőzés kezdete előtt az utódokkal együtt, kézen fogva vonulhattak ki a pályára. A Tordason néhány éve kezdődött utánpótlás nevelés eredményeként a 2 000 fős település mára már összesen 180 igazolt labdarúgóval, köztük 93, 13 évnél fiatalabb játékossal büszkélkedhet. Az egyesület új vezetése pedig a gyermekek biztos jövője és a labdarúgás oktatásának megfelelő szakmai színvonala érdekében hamarosan az egész környéket érintő örömhírrel szolgálhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!