Foci

2011.07.13. 12:32

Az NB I betalált az MTV-nél

Közel nyolc év szünet után visszakerülnek a Magyar Televízió képernyőjére a labdarúgó NB I mérkőzései. Az m1 minden vasárnap egy találkozót élőben sugároz.

MTI

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az OTP Bank Liga összecsapásait eddig is sugárzó Sport TV és az MTV között hosszútávú megállapodás jött létre, s a Sport TV változatlanul fordulónként négy, az MTV pedig egy meccset sugároz élőben.

Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője bejelentette, hogy a Magyar Rádió pénteken, szombaton és vasárnap élőben tudósít az élvonalbeli találkozókról.

"A közszolgálati média szeretne abban segíteni, hogy minél többen lássák a jó színvonalú, közönségszórakoztató magyar mérkőzéseket, s reményeink szerint ezzel a sportág népszerűsítéséhez is hozzájárulunk" - mondta Riskó, hozzátéve, hogy vasárnaponként 15 órától 18 óráig tart majd a közvetítés.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke úgy fogalmazott, biztos abban, hogy a hétvégén rajtoló szezonban izgalmas, szórakoztató összecsapásokat láthatnak majd a szurkolók, s a frissen feljutott Diósgyőr és Pécs növeli a bajnokság színvonalát.

"Amikor az MLSZ új elnöksége megkezdte a munkáját, megfogalmazódott az a célkitűzés, hogy növelni kell az érdeklődést a hazai futball iránt" - mondta Csányi. - "A Magyar Televízió képernyőjén keresztül sokkal több háztartásba jutunk el, ez pedig mindenképpen növeli majd az NB I rangját."

Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa azt mondta, "a sport és a magyar futball nemzeti ügy, ami ha sikeres, akkor jó példával szolgál a fiatalok számára, és Magyarország külföldi megítélésében is jelentős szerepe van".

Az OTP Bank Liga pénteken kezdődő 2011/12-es idényének első fordulójában a vasárnap 16 órakor kezdődő Budapest Honvéd-Győri ETO mérkőzést sugározza az m1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!